《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
愈嚟愈差但仍然高開
點睇?
聽佢咁做嗰個就唔on9啊?
做完唔使負責啊?
top gun支那都冇上
Top Gun呢個無得比啦
其他一般戲你試下減返支那票房
佢地整走Edgar wright 真係好撚智障
中學生有幾成熟呀
依家無負責咩?
所以咪話三集都冇撚進步過囉
又loop返轉頭
呢啲乜撚嘢成長曲線啊乜撚嘢storytelling 啊
高開低走
咪就係難睇到睇一次就算囉
你中學嘅時候
你最愛嘅唯一親人同你講嘅野會唔聽?
你有少少9唔搭8
人哋話佢3集都無成長過 你就講咩最愛親人
況且都唔make sense 大愛還大愛 你中學果陣都知唔會叫個殺人犯上自己屋企啦下話?
咪講咗係aunt may主張囉
又入蜘蛛俠數
你中學果陣都知唔會叫個殺人犯上自己屋企啦下話?
都係果句 做完事唔使負責任?成件事寫到佢on99咁 仲要3集都on99 垃圾到
好似P4開始漫威都隨住美隊收皮
我咪問依家係咪無負責囉
係呀係呀
垃圾到破晒紀錄
笑撚死
你哋繼續屌
我咪話成件事佢係on99咁搞出嚟囉 由頭到尾都係屌緊呢隻gg俠3集都無成長過 3集都做on9仔 人設同劇本都係垃圾級

唔使打飛機 套野破紀錄只係因為有三代同堂 人哋入場唔係睇tom呢個on9仔gg俠 係睇一二代 劇情上基本上大把人都同意係垃圾 連打鬥都係垃圾 同andrew版完全無得比
好多女覺得美國隊長好靚仔
而家mcu好似得番一堆騎呢怪英雄咁...
唔會啦

我信James Gunn
重振旗鼓(轉做雄風)
咁先有得救
救唔到咪執7左佢等Dc上位
依個正正就係蜘蛛俠同其他英雄嘅分別囉
中學生 有時on9
不過你接受唔到依個設定就算啦
以前吹過話蜘蛛俠會拍9集
內戰iw endgame
中學3部曲
大學3部曲
咁如果會拉長黎拍個成長曲線我覺得問題不大
佢中學3部曲遇到問題都不盡相同
唔可以話佢唔識改犯同一個錯3次
其實我覺得on9唔緊要 但最起碼你唔好寫到三集d蘇州屎都係佢搞出嚟呀頭兩集都算 都叫勉強接受到 但你第三集咁樣放班壞人入自己屋企 真係好撚難睇囉 唔係話屋企人叫你做你就做架?你上集都學到原來唔可以咁隨便信人 依家親人講兩講就無左個判斷力 放曬班壞人入屋

你要寫佢唔成熟都唔係寫到佢個智力連中學生都不如下話?你入大學架啦喎
咁gg俠3囉, 支那一樣冇上。
DS2同BP2真係垃圾
呢個reboot系列劇本我都同意差,比唔上代1,2同再上一代1,2集。no way home最吸引人始終係兩個上代蜘蛛俠。

但人設又未算好差,中學雞不斷犯錯其實又唔出奇。
去同個第一次出場無名小卒比根本無得比較
根本就劇集質素 但夾硬要做到電影咁
不如專心搞D+ 劇
之後學日本特攝咁一年一套劇場版算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞