《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
劇情上安排搞到Spiderman連一個基本英雄責任都做唔好
拍咗三集唔止角色冇進步
仲要大倒退

劇情突兀同唔合理到不知所謂
咁都叫安排得唔錯
果然媽否是但塞晒一大堆角色喺鏡頭比你哋打J就已經叫好電影
根本唔需要編劇
觀感差會唔撚會刷幾廿次呀大佬
用個腦諗下啦
make sense 啲啦好嘛
上網睇下啲reaction
你有冇睇套戲,套戲就係講佢因為今次呢件事,終於成長為一個街頭英雄
刷廿幾次唔知係點嚟
有某啲二刷三刷唔奇

但啲reaction咪又係J三代同堂
有幾可有人讚劇情啊
為咗出多啲舊角色鏡頭寫到啲劇情九唔搭八
出到第三集spiderman個角色愈來愈退步

仲要頭幾日班打手係咁吹話咩第二代咁樣出場好正好surprise
我一睇咪就咁開個portal傳佢過嚟,有咩咁特別啊

咩狗屎垃圾都擺入口仲要大叫好好味啊咪就係呢啲囉
雖然唔算好好, 但一定好睇過黑豹呢D種族主義電影, 仲要有囡囡
你講經?
第一集成個傻仔咁,臨尾幾分鐘經歷完啲嘢成長咗
第二集打回原形,又係做埋啲白痴嘢,臨尾幾分鐘經歷完啲嘢又成長咗
第三集再打回原形,今次仲要放敵人打自己人害死埋auntie,完全唔夠足夠動機咁為咗比舊角色出場多幾分鐘寫到啲人物動機同劇情係犯駁嘅,當然啦,最後幾分鐘經歷完啲嘢又話成長咗

不如調返轉問你有冇睇
如果係乜都擺入口
點解釋依套打後票房越黎越差
垃圾盲反咪依啲囉
但咁普通d影評就次次吹到史上最佳
永恆族由劇情/傳記片導演拍出黎,多左文藝feel,唔太符合我對超級英雄爽片的期望,我唔覺得好好睇,不過又唔會話佢垃圾。
我覺得im3比im2更唔掂.......... 同恐怖份子撩交打搞到著草千里,但原來你成屋suit,唔一早開party protocol?
黑豹2 cia我記得係黑豹1俾黑豹救左返去醫好,係記得咁多。

其實有時太多劇,睇完都唔多記得...我有睇 black widow 同Hawkeye 但已經唔多記得有黑豹個cia了。
主張救敵人個個係aunt may喎
有無睇㗎
果幕因為個司機叔叔值89分。
佢個多咀friend幾好笑
"Thanos一開始收寶石果陣 奧丁未死 Asgard強盛 佢何德何能要人幫佢開門".................

Thanos 遇到Asgard 難民船果時。Thor同hulk加埋loki都猶如垃圾全無還手之力。
只有CA2係二好過一
事實上佢在頭兩集都係做唔好,只係唔多掂的英雄trainee,一路都人地叫或者逼到埋身先做,而且好多時搞到一鑊粥,例如對方底細都未清楚就俾左副眼鏡對方。

no way home佢搞唔掂, 只係貫徹人物設定。
左膠到反胃,睇到想𠝹櫈
我覺得十環仲難睇
駁啲唔駁啲 睇唔睇到我講乜
成個asgard收檔 冇storm breaker
佢邊到搵個人同佢開門
新老鼠CEO又話改返創作部話事,睇下會搞成點喇
懷疑想串9左膠左到盡頭都係害左自己
蜘蛛仔大愛左膠無問題,
佢唔大愛左膠就唔係蜘蛛仔
寫到佢弱智先係問題
自己都知危險,叫佢條女同老死走,
留唔識科技既Auntie May係度仲咩
佢女友都識得用個盒威脅班奸角唔好亂嚟
happy又睇到屋內情況,cctv都唔駛重新裝
叫佢條女同老死mon實屋情況隨時撳制根本就好安全
根本就係為咗去劇情寫到佢弱智

同埋睇完套嘢真係認同Mordo嗰句 too many sorcerers
dr strange條撚樣比佢識咁多魔法根本就好撚危險
Mirror咁
black panther 2仲難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞