[告別ben] DC 閃電俠 最新預告

886 回覆
157 Like 13 Dislike
仲有90年flash,佢死嗰陣仲會播返電視劇畫面,幫呢個角色收尾,覺得收得幾好
見到Lucifer真係痴線
真係估唔到路西法都入到綠箭宇宙
如果唔係占根上場我諗都有機
但佢上場 連keaton都要斬 睇怕thomas機會不大
咁超級英雄片本身有一部分就係賣情懷.... 尤其是marvel 好叻玩情意結

keaton batman 我覺得係有佢「標誌性」嘅代表,喺基斯杜化既超人之外,8/90年代無乜邊套超級英雄片去到佢嘅高度,大部份都係無聲無色,例如swamp thing/ 肌肉佬flash,batman / batman returns 係真係拍得好嘅

其實韋基馬都有佢好睇嘅地方,不過演員真係拍唔番.... 或者chris o'donnell做返dick grayson 出嚟露下面都好...
"I'm Batman"
佢弱點係Barry
因為佢只係騎劫左Barry
票房好都無用
真係好咪叫埋超人拍黑亞當2
但唔會再搵佢拍其他超人
因為占根揸旗, 佢想重新 re-boot 成個 DCEU
所以超人嘅角色點都留唔到
收番咪又係癈, 自殺小隊2都出唔到deadshot, 要搵個能力完全一樣的bloodsport出黎, 打格鬥game整 palette swap咩。
black adam片尾根本見到大超出場, 如果DC唔答應, 點可能拍到同出到街?

所以無論最初係咪rock提出, 結果都一定係DC出爾反爾。
flashpoint唔少人睇過
好似係The rock搵wb定唔知dc先, 是旦一個唔得佢就直接搵左另一邊個director講明一定要有超人
如果真係跟flashpoint咪有
唔會啦,有啲擔心佢Ben加89都搞唔掂,唔好再加人物了
90年代仲有blade都ok好睇, 雖然及唔上superman 1,2同batman 1,2
Flashpoint

不過無Reverse Flash (hidden boss?),老Batman變1989 Batman而唔係Thomas Wayne,畀美帝收埋既Kal El變Kara
其實係另一個宇宙定另一個時間線
似係本身DCEU我地識果個Flash去左另一個宇宙(89版bm果個)
COIE有89年 batman? 係唔係Alexander Knox果一小段

我只記得有Kevin Conroy做Earth-99 既batman
89個記者睇報紙
ic
1989版同Nolan 版日頭時以Bruce Wayne身分出動
漫畫batman參與jl mission時間唔中都會日頭出動
去左另一個宇宙咁同fp概念唔多一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞