睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
加油呀,其實pwh出bone marrow report算好快,同埋後生仔女ALL個prognosis會比較好

利申:pwh血液學做化驗
想問一下
如果登記過捐骨髓係咪會有張確認卡寄俾你?我記得我填過兩次但都冇收到,到依家都唔知自己係咪登記到……
你傻架? 係香港想咁早死?
公司有薪病假就得兩日既姐
你放兩日假就要同我好返準時返工
聽唔聽到?

病完先發現公司醫院假好少
之後係咪當我no pay leave 但係又唔炒得我?

係呀唔炒得你架,不過扣晒病假就no pay leave架喇
樓主,你飲食方面要跟呢幾張紙呀,我個fd同你個病一樣架,佢已經好返晒咁滯啦,你睇睇啦,一定要嚴格高度防菌呀!
加油!快d好返!!
點解上載失敗既@@
樓主你有無清潔餐果份小冊子呀?無的話你有無用tg?我send俾你丫!
樓主加油呀 呢度各位都會支持你架 希望你快d康復 祝福你們一家人
有無聽過喜樂健試下Google下
講多次 加油呀!
加油
加油!!!!!
媽咪心口有瘤 好擔心 成日驚係cancer
切完又生 脂肪瘤
一次乳管閉塞 切完
又有時會有瘤
成日諗媽媽有事屋企人點算 屋企點算
講真 真係好驚
點知自己有cancer 佢都無
反而知道自己有都無話接受唔到
只係辛苦屋企人
同埋依家先知老豆咁錫我
平時幾日都無一句
日日都要返工做地盤
佢話日日都想黎睇我

我話唔洗趕 放工仲有時間咪黎
太夜咪下次先黎
唉 媽咪老豆妹妹妹 我愛你地
今朝8號波 以為佢地唔會黎
點知一夠鐘就黎左
係咁塞我食飯 依幾日真係飽到頂哂胃
琴日磅左重50.6 一開始住院果時50.0

呢幾句整喊左我
我爸都係做地盤 前個幾月做左人工血管 同時又發現身體有2度有黑影 呢幾個月不繼抽針抽血照CT 明顯瘦左好多 又白左好多 (本身好黑)
每次佢問我 有無瘦到
我都講 你做完手術瘦係正常 唔洗驚 再拍下佢手 鼓勵下佢
因為我知道我爸爸係一個表面好大男人 但內心其實佢好驚
另外 每次有報告出 我都好驚 好驚聽到唔好消息
我試過係街上默默地喊左出來 因為諗返起同爸爸相處既畫面 雖然佢好惡 會打我 但我知佢好錫我

好彩 抽左好多次針 都check到係良性 呢家要定期去醫院覆診 經歷過呢d事 真係覺得家人好重要

最後 樓主要加油阿 好返一齊去識仔
加油!早日康復番屋企
加油呀,絲打
祝你早日康復!
聽講血癌係痊癒率最高既癌症!
加油支持你 唔好咁擔心
早日康復
加油呀絲打
努力撐住 有好多人支持你架
我可唔可以捐錢比你? 或者可以tg同你傾下計

我tg:eyo123
媽咪心口有瘤 好擔心 成日驚係cancer
切完又生 脂肪瘤
一次乳管閉塞 切完
又有時會有瘤
成日諗媽媽有事屋企人點算 屋企點算
講真 真係好驚
點知自己有cancer 佢都無
反而知道自己有都無話接受唔到
只係辛苦屋企人
同埋依家先知老豆咁錫我
平時幾日都無一句
日日都要返工做地盤
佢話日日都想黎睇我
我話唔洗趕 放工仲有時間咪黎
太夜咪下次先黎
唉 媽咪老豆妹妹妹 我愛你地
今朝8號波 以為佢地唔會黎
點知一夠鐘就黎左
係咁塞我食飯 依幾日真係飽到頂哂胃
琴日磅左重50.6 一開始住院果時50.0

巴打你講到我眼濕濕啦
Btw 巴打一定會好番,加油
我係急性白血病過來人,
第一次發病果陣做左六次化療,
期間都係係隔離房渡過,
到好返之後唔夠一個月再復發,
最後要換骨髓, 過程比起之前既化療
係辛苦好多好多好多, 總共醫左兩年。
而家已經好返,過埋五年觀察期,
雖然醫好之後藥物副作用導致頭髮稀疏左,
但我都好慶幸汁返條命仔,
我都捱到,樓主都一定得,
千其唔好放棄。
樓主有冇諗住食住d補品黎做化療,我之前有個同學又係血癌,聽佢講食住d人参粉,個人係會覺得舒服d,佢做完都keep住食,好快回覆正常。雖然我都知呢d野係好貴,但病既時候真係唔可以慳。加油,要快d好番啊

好驚自己虛不受補
都無食過咩好野

不要私下吃中藥
西醫就西醫,開始化療後更加不要亂黎!
加油啊樓豬
唔知講咩好 祝絲打早日康復,加油!
你傻架? 係香港想咁早死?
公司有薪病假就得兩日既姐
你放兩日假就要同我好返準時返工
聽唔聽到?

病完先發現公司醫院假好少
之後係咪當我no pay leave 但係又唔炒得我?

係呀唔炒得你架,不過扣晒病假就no pay leave架喇

點會nopay
病假多過唔知4日
每日會俾返3分2你
呢個法例來
一定有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞