睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
我返工都係做依啲嘢喎
同埋我又係就快轉工去做machine learning,呃咗個data scientist title返嚟
遲啲交流下啦,我玩開tensorflow

香港有禁多DATASCIENTIST 既工架原來

你當科網股咁囉,未爆之前一街都係

請大家食蕉 但唔好check 我ip

絲打係咪高層m房 又熱又多人
有得落3樓既話就爽好多,不過裝修緊
做完第一期,正正常常就有得出院架啦
香蕉做緊化療白血球球低果陣唔好食,
因為易爛變壞,薄皮生果唔食得
飲食注意遲啲姑娘會教你
前面有癌症既巴絲們
想問你地做完哂化療電療
之後個幾年有無等別戒口, 去做同食健康野?

我距離完成化療差一個月就第二年
我冇咩點特別戒口 運動方面就有做開

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

任何容易致癌既食物都唔好食呀,就好似BBQ、醃野、罐頭、雞(因為而家好多雞都有打激素)等等...

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳
不過過左兩年 新識既朋友都唔會發覺我有過cancer
我甩頭髮果排大約係做左第一round化療後十幾日 甩到索性自己剷哂佢 跟住戴左七個幾月帽

我都係唔煙唔酒無遺傳
如果似你就好嚕
可以試下新髮型 想整返翻個綠色頭毛

我都好鍾意染頭髮

我無染過呀
無電過無染過
趁機會 大膽嘗試
前面有癌症既巴絲們
想問你地做完哂化療電療
之後個幾年有無等別戒口, 去做同食健康野?

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

任何容易致癌既食物都唔好食呀,就好似BBQ、醃野、罐頭、雞(因為而家好多雞都有打激素)等等...

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳
我甩頭髮果排大約係做左第一round化療後十幾日 甩到索性自己剷哂佢 跟住戴左七個幾月帽

我都係唔煙唔酒無遺傳
如果似你就好嚕

我果時生返出黎既頭髮孿哂
最後要去整返直佢
至於你話怕瘦方面應該唔怕既
反而我見過係有人化療後個人重左

笑死 變孿毛都唔錯呀
整返個大波浪
依排病得多瘦左 之前有53kg
祝早日康復
樓主加油 祝你早日康復
我返工都係做依啲嘢喎
同埋我又係就快轉工去做machine learning,呃咗個data scientist title返嚟
遲啲交流下啦,我玩開tensorflow

犀利 我唔係做依啲
我寫開app web 嘅
想可以多方面啲 同識多啲 先學
做依啲data science 好似要高學歷 master phd 果啲先做到

飲食注意遲啲姑娘會教你

係高層 真係熱又多人
佢有講過厚皮 但香蕉算厚掛
hea 左成朝終於就到探病時間

我個無連登ACCOUNT 既長毛巴打朋友話
會捐一半佢D 真長毛比你喎
圖已CAP
(佢D長毛OK 架

咁我係咪要逐條痴上我個頭到
剪完俾我可以點用
樓主有冇追開上次入院個位巴打既post呢

樓主有冇睇過亞視既《藍色生死戀》

個post 無追開
藍色生死戀好細個睇過 唔多記得 誠俊哥

誠俊哥

唔係咩 唔多記得
定係咩暗示

《藍》有白血病果個系女主角「尹(崔)恩熙」
唔系你地TVB果套「誠俊哥」😂😂😂
絲打 加油!撐住啊!祝早日康復

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳

我都係唔煙唔酒無遺傳
如果似你就好嚕

我都好鍾意染頭髮

我無染過呀
無電過無染過
趁機會 大膽嘗試

最好唔好染,染髮都有機會致癌
20歲淋巴癌
試下download啲小遊戲玩囉
近排我玩緊隻last day on earth嘅生存game
都幾好玩 消磨下時間嘛

我都有定期bodycheck下
同個個星期都睇中醫
因為之前身體差都入過院
要補返下

絲打加油
訓醫院果時當自己係去放下假啦
我果時都係咁諗
訓完出返嚟皮膚仲好咗添
(因為日日都係訓勁多 )
絲打加油呀!
安慰說話唔講太多都知無咩用
有咩需要幫手即管開聲
樓主有冇追開上次入院個位巴打既post呢

樓主有冇睇過亞視既《藍色生死戀》

個post 無追開
藍色生死戀好細個睇過 唔多記得 誠俊哥

誠俊哥

唔係咩 唔多記得
定係咩暗示

《藍》有白血病果個系女主角「尹(崔)恩熙」
唔系你地TVB果套「誠俊哥」😂😂😂

笑死 google 左 誠俊哥係天國的階段
btw 系你老味
20歲淋巴癌

你係ing 定已經好返?
我地係咪一樣病
急性淋巴血癌
常存希望
加油!

飲食注意遲啲姑娘會教你

係高層 真係熱又多人
佢有講過厚皮 但香蕉算厚掛
hea 左成朝終於就到探病時間

香蕉易爛啊,橙就得
西瓜菠蘿劉連先叫厚皮
絲打加油
呢幾日後頸生左舊野 長期頭痛心率破百
聽日去睇醫生 希望無事
祝樓主你早日康復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞