睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
原來係絲打
加油呀
加油 祝你早日康復
哇 頭先抽完骨髓 我好似好怕痛 要打好多麻醉
左邊抽唔到 開埋右邊
醫生仲話我好叻 擺明好怕痛

絲打加油
我係ALL
而家係pwh做緊第三期化療
抽骨髓唔會太痛,唔洗擔心
你遲啲應該都要係胸口裝條喉仔方便落藥
手術好快做完,局部麻醉完又係無感覺,唔洗怕
最緊要樂觀面對,聽醫生話就得
做化療會白血球低,要注意衞生,小心飲食
血癌係有機會康復架
有咩問題可以問下,睇下幫唔幫到你

但我覺得抽骨髓都痛 係咪代表我唔忍得痛
有啲驚化療 係呀 下星期二會裝個喉仔
但係我覺得自己好唔衛生

點都有一兩下痛遲啲會慣
要小心衞生啊,唔好感染,黎緊你要知有咩唔食得
化療唔洗太驚
主要副作用都係攰,嘔,無胃口,口爛,甩頭髮
有啲人副作用唔勁
我就只係第一期尾段辛苦啲,其餘時間無咩特別
你當係一場暴風雨,當中可能會有辛苦,但係會過架

承你貴言啦
頭髮係會甩哂?
希望我都無咩副作用
身體虧開 驚承受唔到
頭先訓醒 都醒唔起自己點解係到
其實我平時都會怨屋企 會成日唔開心啲人黎
今次有事反而睇化左啲 因為實在係無辦法
唯有接受 希望保持心態到化療
唔想俾人見到我唔開心又會跟住唔開心

其實我同你都好似, 有事都係會諗左其他人先,唔想人擔心, 但係絲打你自己有冇d咩野係好想去做?

我對自己無咩野想做
但對其他人好多野想做
一直太唔識做人 唔識識朋友 識完唔敢打開心扉
識到唔敢出去見人 成日收埋自己
無同人接觸
做得唔好

絲打有冇拍拖啊

無 淨係十五歲拍過一次幾個月
一直都無拍拖
都好 少個人擔心我
幾歲?
頭先訓醒 都醒唔起自己點解係到
其實我平時都會怨屋企 會成日唔開心啲人黎
今次有事反而睇化左啲 因為實在係無辦法
唯有接受 希望保持心態到化療
唔想俾人見到我唔開心又會跟住唔開心

其實我同你都好似, 有事都係會諗左其他人先,唔想人擔心, 但係絲打你自己有冇d咩野係好想去做?

我對自己無咩野想做
但對其他人好多野想做
一直太唔識做人 唔識識朋友 識完唔敢打開心扉
識到唔敢出去見人 成日收埋自己
無同人接觸
做得唔好

人與人之間既相處係要學習既, 不過你可以襯呢段時間好好諗楚, 人生既目標係咩, 等你好返之後,當係一個新既開始, 你一定會無事既

我近排成日話唔想返工做support 今次真係唔洗返了 我會諗下 有無人知 係會keep 住辛苦 定有段平靜時間可以郁動 因為準備左紙筆 想寫下野
但今日抽完骨髓就一直訓係到 好唔方便
幾歲?

過兩個月廿四
加油呀
好好休息
http://bloodhkboy.blogspot.hk/?m=0

唔知佢好返未
3年前停左update
唔好成日諗住個病同埋d負面野
樂觀積極d面對佢
絲打你會好番既
人在澳洲探你唔到 精神上支持你!
樓主加油呀!
我身體都好虧,係時候又要去body check鳥
皇天保祐
休息多啲啊絲打,抖足精神去打仗,
我明白呢個時候叫你加油或者睇開啲對你黎講冇乜用,
但你有咩都可以上黎盡情發洩啦
我地陪住你㗎!

btw如果見悶我可以黎探下你
加油
加油,好人一生平安,希望你冇事
呢個post 睇到我眼濕濕
捱過佢就好了,無論黑夜幾長,白晝總會嚟臨
樓主加油
你好堅強
睇到我眼濕濕
加油呀絲打
見到絲打咁樣突然感觸良多。
祝你早日康復
加油啊,支持住
洗唔洗買尿袋同電話卡比你
支持 唔好放棄啊 要堅持到底
支持你對抗病魔
加油
正評是比正能量你
有仙人祝福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞