睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
巴打撐你
加油加油加油
真心希望樓主係APL, 5年存活率有90%...
要加油!
巴打橕你,加油
等你好返出黎請你飲野
巴打頂住
訓左一晚醫院已經
有無過來人 或者其他人想同我傾下計

絲打, 加油.
我中一個陣都有急性淋巴白血病, 醫生如果話再遲D入黎就會死.
(白血球好似去到2xx, 血小板好似得番1x)
我個陣係不停發燒, 食藥又退燒, loop左一排. 撞一撞就瘀哂.
有一日突然間痾血, 第一日諗住可能去飲個陣飲左3罐可樂定第一次黎m.
之後驚驚地, 同阿媽講即刻去急症.
第二日即刻轉左上血科病房, 一路做左化療同電療, 大概停左學一年時間.
醫生都話冇原因, 我唔煙唔酒又唔係遺傳. 個陣QMH住院有好多都係bb仔黎
依家好似大概過左10年, 有時都會驚會唔會復發 但儘量都唔去諗, 開開心心咁番工去玩就算. 有咩問題我可以同你傾下, 加油呀!!

利申: 25 絲打
加油!
加油
訓左一晚醫院已經

絲打, 加油.
我中一個陣都有急性淋巴白血病, 醫生如果話再遲D入黎就會死.
我個陣係不停發燒, 食藥又退燒, loop左一排. 撞一撞就瘀哂.
有一日突然間痾血, 第一日諗住可能去飲個陣飲左3罐可樂定第一次黎m.
第二日即刻轉左上血科病房, 一路做左化療同電療, 大概停左學一年時間.
醫生都話冇原因, 我唔煙唔酒又唔係遺傳. 個陣QMH住院有好多都係bb仔黎
依家好似大概過左10年, 有時都會驚會唔會復發 但儘量都唔去諗, 開開心心咁番工去玩就算. 有咩問題我可以同你傾下, 加油呀!!

响QMH覆診?
加油保持心景開朗
如果我係你我一定會怨鳩個天
加油
訓左一晚醫院已經

絲打, 加油.

响QMH覆診?

係呀, K座門診 keep住一年一次
May the odds be ever in your favor.

我二伯兩年前因患AML 去咗。 希望你確診係冇咁aggressive 嘅subtype. 希望你化療少啲副作用。希望你搵到合適嘅骨髓移植。血癌因爲紅血球唔夠你會好攰。血小板太低會易瘀同內出血。治療期間白血球會低會易受感染。 祝一切順心。
難過既時候 上黎傾訴下
睇完樓豬個post我個心都有d唔舒服
絲打加油 諗起之前個患癌巴打
想問下樓豬 or 識少少野既人
上正苦網睇我中左第一同尾二
呢兩個成日都有 近呢半年都係咁
有啲驚驚地
加油啊!
呢到好多人支持你!
血癌已帶走他
想問下樓豬 or 識少少野既人
上正苦網睇我中左第一同尾二
呢兩個成日都有 近呢半年都係咁
有啲驚驚地

絲打撐你呀
唔好太過抑壓自己嘅情緒
畀佢發洩出嚟啦會舒服好多

覺得自己係包袱嗰啲諗法
就放低佢先啦
專心喺康復嗰度
同自己講 我一定會好返嘅
絲打頂住,唔好死
訓左一晚醫院已經

絲打, 加油.

响QMH覆診?

係呀, K座門診 keep住一年一次

一年一次即係冇事啦
應該藥都唔駛食

BTW QMH所有血科e生姑娘都好好人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞