睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
仲未抽骨髓 我都想快啲知邊type 咁多巴打有心了 希望我可以樂觀啲
阿媽頭先黎過 見佢精神幾好 我都安樂啲
頭先去左做心臟檢查 唔一個個覆了 我唔係qmh 我係係威爾斯 都係公院黎 係咪應該唔貴 個費用
我心跳真係好快 長keep 住百一
依個好似係其他病黎 搵緊原因

公院放心,唔貴,$100 1日,如果要靚藥要自費佢會同你講左先

唔好咁緊張,放鬆d
有冇錢 ?
窮人就算啦 早日超渡

無 好窮
屋企仲靠我做野收入
依家無埋 仲要俾錢我睇病
最對唔住屋企人

孝子
到呢個時候仲諗對唔對得住屋企人而唔係擔心自己

愚考咋
有冇錢 ?
窮人就算啦 早日超渡

無 好窮
屋企仲靠我做野收入
最對唔住屋企人

孝子
到呢個時候仲諗對唔對得住屋企人而唔係擔心自己

愚考咋

你試過有重病未? 未試過祝你有
啊媽5月個陣有事,但係全血性細胞減少
驗左20幾日,先知唔係血癌
但個病100萬人得7個人有,血科病
每星期都複診
住左3個月院,咩病人都見過
未期好翻,突然複發乜都有
只要心境開朗,個病一定冇事
Btw 琴日複診啊媽又發燒,今日出院
樓主邊間,如果係瑪嘉烈,
下星期順路有野問可以搵我
加油
仲未抽骨髓 我都想快啲知邊type 咁多巴打有心了 希望我可以樂觀啲
阿媽頭先黎過 見佢精神幾好 我都安樂啲

抽骨髓最痛係麻醉針果下(其實都唔痛),抽嘅時候係會有麻痹感覺,只有幾秒時間,我抽過好多次大部份手勢好好唔會太辛苦

你諗下好返要去邊度玩,想買d乜嘢,心情會好d
有登記捐骨髓

幫得一個得一個

支那人除外
早日康復
真心希望樓主係APL, 5年存活率有90%...

M3 嘅話應該即刻醫緊如果唔係併發症已經玩完左...
頭先去左做心臟檢查 唔一個個覆了 我唔係qmh 我係係威爾斯 都係公院黎 係咪應該唔貴 個費用
我心跳真係好快 長keep 住百一
依個好似係其他病黎 搵緊原因

我朋友都係血癌,都係威爾斯,你得閒可以搵佢傾下計,
巴打你如果唔介意可以話畀我知你邊張床,順便去探你
撐住巴打

我之前APL M3真心好彩醫得切

我之前APL M3真心好彩醫得切

連登真係咩人都有

祝樓主同巴打都健健康康
加油巴打
啊媽5月個陣有事,但係全血性細胞減少
驗左20幾日,先知唔係血癌
但個病100萬人得7個人有,血科病
每星期都複診
住左3個月院,咩病人都見過
未期好翻,突然複發乜都有
只要心境開朗,個病一定冇事
Btw 琴日複診啊媽又發燒,今日出院
樓主邊間,如果係瑪嘉烈,
下星期順路有野問可以搵我
加油

骨髓發育不良?
有咩病徵

無病徵
我係因為心跳快 有d 痛 去排急症
驗血發現白血球超高
所以大家得閒驗血都可以早d 發現
不過有發現自己一星期前撞一撞會瘀青幾日藍藍地
果時覺得有d 奇怪 但無理到 應該係因為血癌

急性血癌可以係無咩病徵
有朋友嘅爸爸就突然成日覺得好攰,最後入院無耐就好快走左
另一個朋友就發燒唔退燒
所以有咩事真係入院驗下血好d

我好多病徵都無 無發過燒
又無受感染 行得走得
我白血球指數31.3
醫生話正常4-10 好似係千做單位
驗血就可以知 我都唔知幾時開始咁 無咩留意

我都係比常人高 但無你咁高
之前我朋友都試過急性血癌
治療過程好漫長
好彩搵到骨髓
但過左幾年都仲要食藥
唔好灰心,會好番嘅

我都唔知 心情都無咩野 無現實感
因為都未開始治療
淨係做好多檢查 等報告

有咩事唔好收埋自己
同你最好嘅朋友講,佢地一定會陪住你
仲有盡量唔好發屋企人脾氣
因為佢地見住你病左又咩都幫唔到手真係好無助
你本身讀緊書定番緊工?
抽左骨髓驗未

我無事 呀媽接受唔到 崩潰
翻緊工架
陣間驗 晏就就出報告 到時就知個病情
係咪都有輕重分
依家好似咩都未知

血癌都有分幾種, 有分嚴唔嚴重
等埋報告睇下講咩先
番緊工就慘d...不過唔好諗太多,專注治療先
我朋友話抽骨髓係痛但可以接受到嘅,放鬆d就ok

係 下就醫生會同屋企人講報告
11點抽 驚痛
兩隻手插鹽水同啲管已經好痛

我都試過插好多管 我聽講果陣老母喊到仆街 我就唔知發生咩事 之後慢慢好番 起初一落床隻腳完全無力 仆街起唔到身
未登記捐骨髓真係可以去試下登記幫下人

其實而家捐骨髓係好簡單,風險唔高

就算真係揾到你啱,叫你捐都有2個方法
第一,傳統入手術室抽,1日搞掂
第二,好似捐血咁坐係度抽血幹細胞,但要2日,每日幾小時(呢個唔係插入骨,都係同捐血一樣拮血管就ok
巴打是咪住11b

d 護士很好人的
中學時期有個同學有血癌
停一年學 醫咗兩年好得七七八八
而家可以做番冇咁劇烈嘅運動
樓主加油
絲打加油 諗起之前個患癌巴打

甲狀腺有事果個?
有登記捐骨髓,希望有機會幫你
有冇錢 ?
窮人就算啦 早日超渡

無 好窮
屋企仲靠我做野收入
最對唔住屋企人

有診斷後搵醫務社工申請殘疾人士綜援(個名好衰但係包"疾"病嘛)
會叫醫生評估你係咪100%殘疾 (你cancer 化療就應該係)
金額唔大
你當補貼下車錢床位錢乜都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞