睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike

唔想見人 好醜樣
以前無咩social 舊同學果啲都好耐無見過
我都未係中學同學gp 講 大學同學都無講
反而網友果啲同佢地講左 好似講野容易啲
始終同學曾經親近過 其實有無需要同佢地講
定同熟嘅一兩個講
人地知左會唔會好擔心 覺得唔知好過知?
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎
人地知左只會幫你而你而家係需要幫手既時間
你見連登都禁多個POST回應你啦
比朋友幫下自己唔係一件幸福既事嗎

應該係 但我會唔安樂同覺得受唔起
以前俾同學話過無當佢係朋友 我諗都係咁嘅原因
唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦
自己想俾邊個知咪俾邊個知
呢個時候都仲要諗人地點諗會好攰

諗左一陣我都覺得攰
以前我係超多角度係咁諗野嘅人
依家竟然覺得攰
可能體力腦力差左

我都係幾介意人感受嘅人
但有啲關頭 真係要諗多少少自己
唔係自私 只係等自己做野可以順心啲 少啲顧慮
樓豬加油,你一定會無事,健健康康繼續你嘅人生

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎

唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦

諗左一陣我都覺得攰
依家竟然覺得攰
可能體力腦力差左

我都係幾介意人感受嘅人

但我自己真係無咩要諗呀
依家係屋企人面前又赤裸裸
又無咩需要做嘅野
依家好似做左無機打嘅廢青
有帶到書 但又睇唔落咁細隻嘅字 眼有啲花
樓主希望一切安好 打撚死啲血癌
巴打加油呀

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎

唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦

諗左一陣我都覺得攰
依家竟然覺得攰
可能體力腦力差左

我都係幾介意人感受嘅人

但我自己真係無咩要諗呀
又無咩需要做嘅野

冇咩諗係好事呀
平時營營役役左咁耐
可以沉澱一下
樓主加油啊

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎

唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦

諗左一陣我都覺得攰
依家竟然覺得攰
可能體力腦力差左

我都係幾介意人感受嘅人

但我自己真係無咩要諗呀
又無咩需要做嘅野

真心建議,買部ipad+冇限上網,你唔係住幾日,漫漫長路,做完手術嘅痛、化療嘅苦,有野可以分散你嘅注意力,又可以解悶,雖然電話都得,但太細會好辛苦

唔好咁壓抑自己好D喎

唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦

諗左一陣我都覺得攰
依家竟然覺得攰
可能體力腦力差左

我都係幾介意人感受嘅人

但我自己真係無咩要諗呀
又無咩需要做嘅野

本身你平時會鐘意乜野?
有無乜野近來想要想買?
有無咩想試下?
我果時無野做好會突然做個毒撚玩膠達

近期上緊algorithms 同maching learning 嘅online course 本來想做轉工準備 等自己有能力啲
但依家..諗起都頭痛痛
平時悶會睇人打lol
要搞搞啲上網先得 有無人俾條lan 線我 很想要
前面有癌症既巴絲們
想問你地做完哂化療電療
之後個幾年有無等別戒口, 去做同食健康野?

我距離完成化療差一個月就第二年
我冇咩點特別戒口 運動方面就有做開

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

任何容易致癌既食物都唔好食呀,就好似BBQ、醃野、罐頭、雞(因為而家好多雞都有打激素)等等...

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳
不過過左兩年 新識既朋友都唔會發覺我有過cancer
我甩頭髮果排大約係做左第一round化療後十幾日 甩到索性自己剷哂佢 跟住戴左七個幾月帽

我都係幾介意人感受嘅人

但我自己真係無咩要諗呀
又無咩需要做嘅野

冇咩諗係好事呀
平時營營役役左咁耐
可以沉澱一下

我都覺
平時似漲哂嘅氣球
今次拮一拮
無哂氣
成日話唔想返工 叫屋企人快啲中六合彩
今次真係唔洗做

請大家食蕉 但唔好check 我ip
加油!
前面有癌症既巴絲們
想問你地做完哂化療電療

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

任何容易致癌既食物都唔好食呀,就好似BBQ、醃野、罐頭、雞(因為而家好多雞都有打激素)等等...

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳
我甩頭髮果排大約係做左第一round化療後十幾日 甩到索性自己剷哂佢 跟住戴左七個幾月帽

我都係唔煙唔酒無遺傳
如果似你就好嚕
可以試下新髮型 想整返翻個綠色頭毛
前面有癌症既巴絲們
想問你地做完哂化療電療

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳

我都係唔煙唔酒無遺傳
如果似你就好嚕

我都好鍾意染頭髮
前面有癌症既巴絲們
想問你地做完哂化療電療

仲唔戒夜訓
咁夜都覆

確診時問醫生點解會中招
唔煙唔酒又冇遺傳

我都係唔煙唔酒無遺傳
如果似你就好嚕

我果時生返出黎既頭髮孿哂
最後要去整返直佢
至於你話怕瘦方面應該唔怕既
反而我見過係有人化療後個人重左
我返工都係做依啲嘢喎
同埋我又係就快轉工去做machine learning,呃咗個data scientist title返嚟
遲啲交流下啦,我玩開tensorflow
加油,唔知講乜好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞