睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
係咪做得好可以出院渡假定可以出院
定期返黎化療
雖然有啲遠同可能ff
但唔想日日係醫院
突然俾人捉入黎
我公司張枱都未執

E生睇情況係可以比你出院渡假,除非你住得非常近,又有車接送,如果唔係都係勸你唔好

我住得近又有車接,但我都試過企都企唔到,一企就眼前一黑,我即刻响停車場話上返去

你有時間都唔係返公司執枱啦,有時間就見下朋友,交代一下

唔想見人 好醜樣
以前無咩social 舊同學果啲都好耐無見過
我都未係中學同學gp 講 大學同學都無講
反而網友果啲同佢地講左 好似講野容易啲
始終同學曾經親近過 其實有無需要同佢地講
定同熟嘅一兩個講
人地知左會唔會好擔心 覺得唔知好過知?
我都無問返佢地
定期返黎化療
雖然有啲遠同可能ff
但唔想日日係醫院
突然俾人捉入黎
我公司張枱都未執

E生睇情況係可以比你出院渡假,除非你住得非常近,又有車接送,如果唔係都係勸你唔好

我住得近又有車接,但我都試過企都企唔到,一企就眼前一黑,我即刻响停車場話上返去

PS 係睇下你用咩化療,有d真係定期返去就可以
定期返黎化療
雖然有啲遠同可能ff
但唔想日日係醫院
突然俾人捉入黎
我公司張枱都未執

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

如果我係你好朋友,我會想知道你既情況
希望係你艱難,唔舒服的時候可以陪伴你
如果個post 睇完 大家正視身體狀況
同埋諗多左野
都叫做左件好事
同埋當留過紀錄
希望遲啲似巴打講咁
可以開個康復post

希望絲打可以keep住開新pos
好似之前果為22歲患愛巴打咁
定期返黎化療
雖然有啲遠同可能ff
但唔想日日係醫院
突然俾人捉入黎
我公司張枱都未執

PS 係睇下你用咩化療,有d真係定期返去就可以

醫生講左 四五星期住院
之後嘅plan 就再睇情況
我唔係仲想返公司 我係覺得好突發
屋企人成日叫我排急症
我成日嫌排好耐 睇樓下診所食藥算
都唔知實際拖左幾耐
我2年前有日暈左
入左院,即刻抽血,呢樣個樣
發現肝指數升到爆標
但CHECK唔到咩事
住左8日醫院,幾日個肝指數變返正常
醫生話如果肝指數唔落,你命仔都冇
但到而家都搵唔到原因
係個幾日放慢左生活,真係係度思考人生

加油絲打,一定好得返

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

其實熟果啲 都講得七七八八
不過驚舊同學搵起我上黎 我已經88左
諗緊好唔好係gp 講聲 俾佢地有個知字

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎
人地知左只會幫你而你而家係需要幫手既時間
你見連登都禁多個POST回應你啦
比朋友幫下自己唔係一件幸福既事嗎

應該係 但我會唔安樂同覺得受唔起
以前俾同學話過無當佢係朋友 我諗都係咁嘅原因
唔鍾意受人恩惠
定期返黎化療
雖然有啲遠同可能ff
但唔想日日係醫院
突然俾人捉入黎
我公司張枱都未執

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

咁又唔駛大事宣揚,同最fd果d講聲都要嘅

當年我同佢地講,本身好忙好難約嘅都出哂嚟,見一見,唔駛有咩遺憾
入左院勁早起身
時間真係過得好慢
hea 到人都攰先十點幾 am....

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎

唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦
自己想俾邊個知咪俾邊個知
呢個時候都仲要諗人地點諗會好攰
入左院勁早起身
時間真係過得好慢

住院係咁嫁啦,休息多d啦

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

上個月有舊同學子宮頸癌走左
都係佢家人係fb留言先知
雖然唔熟,但睇到都覺得有啲失落
如果真係打唔贏呢場杖,到時總會有個人幫你發佈呢個消息既

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

咁又唔駛大事宣揚,同最fd果d講聲都要嘅

當年我同佢地講,本身好忙好難約嘅都出哂嚟,見一見,唔駛有咩遺憾

講會講
佢地都話探我
但我真係唔想見
身體唔好面色一定好差 好樣衰
我又唔識講野
唔想好尷尬 或者強顏歡笑
入左院勁早起身
時間真係過得好慢

叫家人拎遊戲機/電腦/ipad比你啦,有呢d時間好過好多

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

上個月有舊同學子宮頸癌走左
都係佢家人係fb留言先知
雖然唔熟,但睇到都覺得有啲失落
如果真係打唔贏呢場杖,到時總會有個人幫你發佈呢個消息既

都係 唔熟嘅都係真係有事先再知道好啲 無謂打擾人情緒
個個生活生存都好辛苦

唔想見人 好醜樣
定同熟嘅一兩個講
我都無問返佢地

唔好咁壓抑自己好D喎

唔鍾意受人恩惠

我自己咁睇啦
自己想俾邊個知咪俾邊個知
呢個時候都仲要諗人地點諗會好攰

諗左一陣我都覺得攰
以前我係超多角度係咁諗野嘅人
依家竟然覺得攰
可能體力腦力差左
入左院勁早起身
時間真係過得好慢

叫家人拎遊戲機/電腦/ipad比你啦,有呢d時間好過好多

有無SWITCH可以呢個時間日打夜打?

無阿 無買過遊戲機
notebook 有 但殘到要直插power supply
醫院好似唔俾
ipad 都無
平時日日對電腦返工放工
突然無得用 周身唔聚財
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞