睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
唔知有乜幫到你,但骨髓係咪人人都捐得?
大家係咪報下血型,一樣就捐得比你?

Sorry,有d井底
但想講聲加油
同埋捐到一定捐

唔使match血型
match 係計其他基因
一般唔使狂吉骨髓攞細胞
不過你有心捐比邊個都咁有意義
哇 頭先抽完骨髓 我好似好怕痛 要打好多麻醉
左邊抽唔到 開埋右邊
醫生仲話我好叻 擺明好怕痛

絲打加油
我係ALL
而家係pwh做緊第三期化療
抽骨髓唔會太痛,唔洗擔心
你遲啲應該都要係胸口裝條喉仔方便落藥
手術好快做完,局部麻醉完又係無感覺,唔洗怕
最緊要樂觀面對,聽醫生話就得
做化療會白血球低,要注意衞生,小心飲食
血癌係有機會康復架
有咩問題可以問下,睇下幫唔幫到你

但我覺得抽骨髓都痛 係咪代表我唔忍得痛
有啲驚化療 係呀 下星期二會裝個喉仔
但係我覺得自己好唔衛生

點都有一兩下痛遲啲會慣
要小心衞生啊,唔好感染,黎緊你要知有咩唔食得
化療唔洗太驚
主要副作用都係攰,嘔,無胃口,口爛,甩頭髮
有啲人副作用唔勁
我就只係第一期尾段辛苦啲,其餘時間無咩特別
你當係一場暴風雨,當中可能會有辛苦,但係會過架

承你貴言啦
頭髮係會甩哂?
希望我都無咩副作用
身體虧開 驚承受唔到

其實會甩到一忽忽咁,我果陣索性剪光佢
絲打你好善良,個post睇到我流眼淚
你一定會好返加油!
有冇錢 ?
窮人就算啦 早日超渡

無 好窮
屋企仲靠我做野收入
依家無埋 仲要俾錢我睇病
最對唔住屋企人

唔好咁諗,你都控制唔到
盡力而為,隨遇而安
加油
會過去架
樓主加油,你m
樓主加油,你一定會無事
加油呀
樓主加油
絲打加油呀
樓主加油 祝你早日康復
絲打一定無事架,放心啦你,我有個朋友都同你一樣有呢個病,一月發現,到而家一路控制得好好,完全睇唔出有病,行得走得食得訓得,已經唔洗再返醫院添呀,不過佢就係因為見情況咁好,佢反而唔想換骨髓,驚換左會易排斥仲衰,你而家見點呀?開始化療未??
祝早日康復!!加油!!
絲打加油呀!依家醫療設備咁好一定會醫好你!
絲打加油
我阿公早2個星期都係癌走左,而且用左好多錢,之後屋企人都買哂醫保,呢啲病話泥就泥,冇錢真係好大鍋,一定要買個旁身
樓主有冇追開上次入院個位巴打既post呢

樓主有冇睇過亞視既《藍色生死戀》
絲打加油
妳已經好叻, 我地撐你
絲打 加油 哥哥支持你
加油 一定會好返架

個post 無追開
藍色生死戀好細個睇過 唔多記得 誠俊哥
絲打一定無事架,放心啦你,我有個朋友都同你一樣有呢個病,一月發現,到而家一路控制得好好,完全睇唔出有病,行得走得食得訓得,已經唔洗再返醫院添呀,不過佢就係因為見情況咁好,佢反而唔想換骨髓,驚換左會易排斥仲衰,你而家見點呀?開始化療未??
祝早日康復!!加油!!

化療好得返應該就唔洗骨髓?
都係聽下醫生意見啦
希望你朋友keep 住好
下星期開始化療
睇到有啲眼濕濕 希望樓望可以平平安安番屋企 加油 頂住呀

個post 無追開
藍色生死戀好細個睇過 唔多記得 誠俊哥

誠俊哥

可能新黎訓得唔好
難訓易醒
唔多舒服
不過太眼訓會晏就補眠
生保環境好敏感
人一行過黎就醒
加油 希望你早日康復
希望你無咁多副作用
希望你一切順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞