睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
絲打加油
成個連登撐你 一定會好返
成日睇到咁多巴打絲打不幸患上癌症
覺得呢啲事離自己好遠 唔會關自己事
但如果有一日 不幸嘅係你
其實都真係好難接受
所以我建議咁多位
珍惜依家所擁有嘅嘢
把握當下嘅時光
用多啲時間係家人 自己愛嘅人身上
唔好等到有事嘅時候先來遺憾
樓主你一定可以好返的
最緊要唔好放棄
相信自己一定會康復
加油吧 等你遲啲方便啲
可以去探下你
加油

的確
近排我又係出左啲事...更加覺得要珍惜...
訓左一晚醫院已經
有無過來人 或者其他人想同我傾下計

利申:癌症過來人

諗住會死,就死撚硬
諗住無事,樂觀面對,化療都唔撚驚!

我5年無復發,好返左

當年化5日療,嘔左50次
好恐怖, 明明後生仔女癌症機會好低,我覺得唔係點會關我地事,但又成日係連登見到有人cancer 睇到我都好淆,
利申: 我都成日好攰, 之前抽血驗過肝同甲狀指數, 無事發生, 我想知咁樣係咪已經等同驗埋血癌架喇
Btw: 樓主加油

呢排有事都成日諗以為有啲野唔會發生喺自己身上
有冇錢 ?
窮人就算啦 早日超渡

窮人就無權醫好癌症ga?
你把口咁好,因住買親6合彩都撻q全中隔離呀!
加油,好人有好報
加油!!
加油
訓左一晚醫院已經
有無過來人 或者其他人想同我傾下計

利申:癌症過來人

諗住會死,就死撚硬
諗住無事,樂觀面對,化療都唔撚驚!

我5年無復發,好返左

當年化5日療,嘔左50次

我唔係血有野 係個腦有啲野 但未搵到咩事
但都驚個腦有事 岩岩先叫出到院 遲啲又要返去覆診果啲
哇 頭先抽完骨髓 我好似好怕痛 要打好多麻醉
左邊抽唔到 開埋右邊
醫生仲話我好叻 擺明好怕痛
樓主加油呀
患大病最緊要係身邊嘅人支持,自己嘅諗法唔好收收埋埋。巴打祝你早日康復
記住要樂觀啲,好快冇事架
樓主,有需要提供意見,開聲!

幫得實幫手,我明你的徬徨

經濟更加不用擔心!我果陣未加價, 化療只需100蚊次
覆診會有社工黎支援你,有點資助的

冇得埋怨只可以積極面對!

如果睇完呢個post嘅巴打 感覺到好驚,點解癌症好似好近自己...有時間做下運動食多條菜!
睇左上面 我頸同加拿大好似摸到有瘤
下身應該無 係咪第二期
同埋急症後一直住院 無得出呀
樓主 加油!!
睇左上面 我頸同加拿大好似摸到有瘤
下身應該無 係咪第二期
同埋急症後一直住院 無得出呀

癌症

0期,1期,2期,3期

0期,手術,化驗,無事!
1期,手術,化驗,無抗散,有事,化療
2期,手術,化驗,有抗散,有事,化療,可能要電療

原諒我第1次有事第1期,第二次係第0期,其後我不太清楚

係呀,翻發埋
仲有成日d cancer既病症都係咩經常疲累 呢d空泛大路野, 搞到我成日淆底, 個人攰d都覺得自己可能係cancer
仲有成日d cancer既病症都係咩經常疲累 呢d空泛大路野, 搞到我成日淆底, 個人攰d都覺得自己可能係cancer

年年驗身,抽枝血令你放心,係真

睇街症驗?

睇街症驗?

一千幾百,醫療中心果d吧應該

我地癌症康復者,每半/1年都回醫院抽1次
巴打加油,有咩想傾訴隨時搵我都得,
唔好放棄!
加油⋯
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞