睇急症 話我有急性血癌 你問我答 我問你答

1001 回覆
838 Like 5 Dislike
我成日都好攰,訓極都好攰,唔知關唔關事
絲打你要保持住樂觀嘅心情
連登一眾巴絲會為你打氣
你悶個陣歡迎隨時開post r水吹
你一定會大步檻過無事
有冇錢 ?
窮人就算啦 早日超渡

無 好窮
屋企仲靠我做野收入
依家無埋 仲要俾錢我睇病
最對唔住屋企人

有診斷後搵醫務社工申請殘疾人士綜援(個名好衰但係包"疾"病嘛)
會叫醫生評估你係咪100%殘疾 (你cancer 化療就應該係)
金額唔大
你當補貼下車錢床位錢乜都好

yes 如果經濟困難就去搵醫務社工 或者絲打屋企人去社署搵下社工問下資料 入咗院就醫務社工優先
我都成日好攰一日可以訓10幾個鐘 好驚

Btw 加油 希望你無事
應該係絲打?(上面又晚又絲,有d混亂)

希望你保持心境情緒穩定向好,
有好嘅心理質素會對個病/成件事有正面嘅幫助;

同時祝你搵到合適嘅骨髓/治療方法

世事無常,你曾經承擔家庭,依家雖然係咁,但唔好諗自己係負擔,努力撐下去
樓主加油
take care
我都成日好攰一日可以訓10幾個鐘 好驚

Btw 加油 希望你無事

同路
加油呀樓主!唔洗驚
加油樓主
無事既
識人醫生開頭話佢肺癌
驗左一輪原來只係肺結核
樓主加油
要大步跨過
屌我都好驚身體有事
呢星期好攰
對手開始無力同震
唔知咩事
上面有巴打貼咗張signs and symptoms 既表 不過個表係for 慢性白血病 同急性既病徵都未必相同

有個朋友一直都好健康 有次大家因為返工前要做full body check 一驗發現係慢性白血病 依家要keep住食標把藥 so far都好好 冇咩副作用 大家得閒驗下身啦 touch wood有事都叫做及早發現

樓主唔洗咁擔心架 加油!
我姨媽又係急性血癌,五日就走左

唉,咁細個就中招,祝你好運

BTW有冇買保險
樓主加油
上面都有人話有得醫
千其唔好放棄!
只可以幫推
加油
絲打有冇聽過砒霜療法?好似係瑪麗個面醫血癌既拿手招數 不過唔知你啱唔啱type 即管問下醫生
早日康復 等我射走d癌細胞先
想問下樓豬 or 識少少野既人
上正苦網睇我中左第一同尾二
呢兩個成日都有 近呢半年都係咁
有啲驚驚地

有冇成日發燒/暴瘦

咁又無
但就夜晚瞓覺成日出汗 我知可以有其他原因
但喉嚨發炎/痛真係反覆成日有
一次痛幾日 好番一個星期又痛幾日
記得有次痛左成三四個星期

體質同樓豬一樣 出世以黎就虧虧地 btw男
所以先有啲驚驚地

我都係成日盜汗,訓教嗰時成日成張被濕哂,之前因為痛去睇醫生,抽咗血但又話無事。家族有人試過有血癌,我都驚
我係康復者 化療做左三轉先好番 我同你發病情況差不多 你依家係邊間醫院做左咩檢查?
加油 唔好放棄
如果驚既可以試下喊出黎,
但之後要開心啲面對每一日
因為無論開唔開心,日子都係要過
等緊抽骨髓 不過已知係淋巴血癌
嚴唔嚴重
佢話抽埋骨髓先知係唔係基因突變
要開始食類固醇
下星期開始化療
話會甩頭髮
做左心電圖 驗血 腦掃瞄 肺掃瞄 心臟超聲波 陣間抽骨髓
都係啲肯定病情既檢查
化療下星期
等緊抽骨髓 不過已知係淋巴血癌
嚴唔嚴重
佢話抽埋骨髓先知係唔係基因突變
要開始食類固醇
下星期開始化療
話會甩頭髮

加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞