從extend owp呢件事上見到香港人食相好肉酸

396 回覆
197 Like 49 Dislike
你唔係連 for 都唔識解嘛
玩夠啦,斷估正常討論移民嘅人唔會英文差到咁恐怖嘛
又黎,死唔斷氣唔識英文,唔識格式又唔好好學

係都要話綠色係owp+stream AB,上面撚走左件都仲要繼續

佢自己唔識ee pnp就唔好當其他人on9,存在左好耐,唔係為左你香港人而設
其實不如由佢繼續唱啦
最好話俾多啲人知加拿大政府又重稅又黑心又無信用
加拿大又凍又唔好住,救多d人等佢地唔好黎
真係救撚命睇字原來興逐隻睇
「比那些來這裡不論讀書或工作的人」呀柒頭,邊隻字寫明關owp字
呢次Fraser公佈令到個班人咁燥,係因將吸勞動力擺最重點,加一句Stand with Hong Kong residents,將原本前任部長好強調既「因應國安法,加拿大將接收持有同樣民主價值的香港人」,完全擺埋一邊。

即係HK Pathway既原意,係連Frase都唔記得哂,變成解決加拿大經濟復蘇,勞工短缺既方法。
已經救多兩年fresh grad 都叫將stand with hk 放埋一邊?
其實你大把方法行stream b
係香港讀多個一年master 就得
For those who come here to either study or work, 2 new pathways to permanent residence are being created, which will be available in 2021

其實呢段根本冇講過包生仔 姐係好似依家STREAM A B咁易
當初plan 去加拿大已經一早睇晒所有關於EE CEC/PNP 既野
移民咁大件事自己唔做足D功課怪加拿大政府唔送張PR 比你?
你睇埋紅色個段啦
meet other criteria such as minimum language and education levels.

你應該識英文?
你故加拿大係鄰國
可以係such as 上面無限僭建
橙色講埋study
你講嘅野都唔春成立啦
唔好自作多情
綠色先啱* 自膠
either or 呀
初中英文嚟架拜託
原來舉左兩個例子但最後有另外既requirements 唔係例子入面叫僭建
條友自作多情都唔夠癲
仲要話人英文差
笑到pk
但對比BNo visa 好似劣咗啲喎
劣乜
都無歷史責任
加拿大無揸住支槍叫你揀
英國有責任加拿大冇
就咁睇個呢幾年嘅數目 英國差唔多二十萬 加拿大差唔多先三萬 邊個好啲見仁見智啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞