從extend owp呢件事上見到香港人食相好肉酸

396 回覆
197 Like 49 Dislike
隔左一日唔撚覆又好似變左大師咁話分析完係度玩駱駝捉伊因咁死傻西
所以就話呢 加拿大政府做野真係唔掂
應該一早寫得清清楚楚
唔洗俾你依班人係度呀支呀jor
16/17行唔到stream b
咪課金行stream a囉
香港教育都唔撚掂,搞乜母語教學,教撚到啲弱智連咁簡單既英文都唔識睇
阿盲毛
你自己唔做功課算撚數
就搵最低門檻嘅曼省
我話比你聽mpnp 佢哋點解唔得

而家mpnp入 pool全部要700分以上
我當佢人中之龍clb 爆登
年紀分加爆兼degree 打底
加埋都唔會到800分,但係轉省起碼扣100-200分
減埋永遠唔會到700條門檻線

pool 都入唔到,仲講乜9 eepnp +600分
佢哋連齋行mpnp 既機會都冇呀

我都未計d pnp 成日轉, mpnp 就已經講咗會轉1年本省工作minimum,如果佢改制前入唔到pool連basic requirement 都唔達呀

所以點解要提而家行ee pnp 嘅人,揀省係咁重要
有d省好似pnp 好易,其實係暗藏殺機,你唔一早揀定佢,就算你係人中之龍,佢亦都唔會揀你。

16/17年中伏個批人估計有唔少呢d案例,家和應該收唔少。
我真係好想知你到底人在加拿大定行過mpnp未

知唔知mpnp咩玩法?你行swm meet晒條件唔夠700分真係死撚左去啦。mpnp一星抽兩次,係呢幾次先7xx分幾個月前仲6字頭,爆年紀爆語言爆學歷同我講唔夠分?你知唔撚知做夠1年/半年係加幾多分?

死傻西你唔撚識真係行撚開收皮啦
仲有你睇撚清楚點樣先會扣晒200分啦計就拎最細既數黎計,減就拎最大撚減,真係連計數都要用撚埋「自稱苦主」方法,真係好撚肉酸
轉省減分呀弱智仔
講咗n次
做夠半年加分,證明你真係唔識架喎,你發下夢好啦

600分
covid recovery期間呀,covid個時人人冇工開300-400分都試過啦

醒下啦
更正返自己啲字,*mpnp一個月抽兩次
無知真係可怕,好彩mpnp透露度大,eoi draw幾時draw幾分有晒紀錄

https://immigratemanitoba.com/notices/eoi-draw/

唔識野真係比你條9up講撚到上月球咁難

轉省減分,減咩?做過野減100,讀過書減100,你拎owp轉省可以扣晒200?咁你竟然原來係第二個省讀過咁做乜唔行stream A死弱智仔,同埋你張係owp,係唔可以讀書死傻鳩
睇撚晒mpnp點玩法先上黎9up啦好難好難不學無術死垃圾
我係按上面巴打講16年個case講
你喺其他省land過做過嘢
再去曼省咁咪扣起碼100囉
一般香港人程度750分以上
800分以上好難,除非你識埋法文master 晒
但係就算800分減100分都唔會抽到

明唔明呀
covid時d分根本就不正常
佢用呢d分嚟亂點人轉省會害死人架
明你老母而家又唔撚敢講要700分先抽到啦?比晒record你睇啦喎,6xx-7xx根本係正常範圍,抽完一班高分,下次自然得返班低分比人抽,根本唔關你啲乜濕鳩covid呀covid recovery垃圾白痴理論

好簡單答我啦,你個case 650分,抽到定抽唔到?答完你好自然收皮廢撚時再塞錢入你袋,有啲覺得係另類伸手黨,引人教你點行pnp
co你老母咩,睇2022年9月啦傻西 咁撚賴仲covid緊呀,上年年頭加拿大一早回復正常
真係好想知你條弱智撚屌可以柒幾多次
好難好難
真為好撚肉酸

一開始就屈加拿大伏鳩人,原來係自己唔識英文,一相情願理解錯
比人篤爆又話EE/PNP難行,比撚晒link同record又話covid緊唔計,你估香港支那呀?2022年仲玩緊清零

我睇下而家你又想拎咩出黎賴,仲話學人分析完,屌那星9up話好難好難叫分析完,真係好撚肉酸
喂!認真!
你真係唔好再害人
9up有個極限

d 分由 covid 後一路上晒,而家過晒700
你仲夠膽死話半年前650叫人轉省

如果你係新申請OWP,唔怕凍唔介意lock喺MB幾年
咁mpnp 確係出路

但你若你係owp期限過咗大半,想搵mpnp 做最後救生艇,真係要諗清楚,計清條數,用700做base先係較保險(老實700都唔一定寫包單)

自己獨立思考,唔好信條友乜650

16/17 如果而家都冇著落,想轉省,工時/工種先係關鍵。
害你老母啦傻西

自己死去條link度睇晒2017-2023平均分幾多先啦傻西信你條傻西乜都唔柒做剩係識上網9up「爭取」(老屈)加拿大就真係owp過埋期都未撚成事

死傻西,定係你曲線帶緊風向等呢啲唔識/唔敢行pnp既懵丙留係原地乜都唔做等過期返香港

教撚晒你仲好意話人滅聲
白撚痴仔,抽分自然現象抽晒高分自然得低分,講撚到有升無降咁,係呀,個撚個天龍人走黎manitoba體驗零下40度呀死傻西,唔撚夠講學人玩人格謀殺好撚低莊
所以咪話有d 真係好撚ON9

細節未公佈就開始自以為是,一廂情願乜乜柒柒

好喇,公佈左又話bug 又盛

好似叫你轉plan行多兩步就死硬咁款

總之無得直接俾PR 你就係罪就係錯

係度lur 地扭計嘈就得咩,

留返啖氣讀多兩年書,Stream A PR 埋啦,咁樣夠易未呀
學撚埋你咁剩係識9up好難好難由2021年出streamB知駁唔撚到就好做功課搵路啦傻西
讀乜書呀,一陣又話無錢,遲啲可能又話covid學校唔開,點都有藉口搵到

其實就係係度叫春叫救命,原來自己乜都無做過等人救
講下講下又話轉省扣200分唔得,比人篤爆又改口話扣100,計撚完數原來650都夠分,又話個數上升緊唔計

一路update呢個睇下你仲有幾多藉口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞