從extend owp呢件事上見到香港人食相好肉酸

396 回覆
197 Like 49 Dislike
比其他人做reference,MPNP我唔熟,但如果你行EE,咁「聯邦閒閒地1年」呢句係錯既,由收到invitation到收到PR Card平均大約半年
不如你簡單啲答我啦

2021年黎manitoba做野,無你所講搵工難既問題(個個省都係咁,唔好又同我拎呢點黎咬身邊大撚把人covid事期黎一樣有工返),計完分有700(話埋比你知求其計都813,扣完都713,比多13分你搵地方扣除非好似你咁弱智ielts 6分都無,13分係比你搵藉口係呢度扣

咁樣條件,行到 定 行唔到 mpnp?
mpnp唔link ee行paper base大約9個月,呢啲都唔係重點,係一入mpnp批左就可以做野,批mpnp只係2-4個月時間,完全唔存在佢一開始話乜野owp過期,加拿大迫你返香港既情況不過佢可能失左憶架啦
答我未呀?唔撚洗打咁大段野覆埋啲九唔答八廢話啦。

一句,行到 定 行唔到?

我等撚到訓著
咁咪坐底2年半囉,我都識大把呀
你叫人轉省,都要等人知大概嘅時間配置呀
難唔難唔係你話
mpnp covid 個分跌到300-400就知乜事
佢哋直頭出埋memo叫d 人唔夠工時同佢講呀
on99

搵非0AB嘅工緊係易啦
呢個我敢講呀
不過唔係搵0AB 就過關,僱主信,承諾持續聘用
2年嘅持續做住,呢d 你又唔知,好易好易
遇著個仆街僱主諗入申請唔寫ref 你就死撚得

你唔識唔緊要,唔該你唔好亂9up
冇一種pr 方法係好易好易
只有要注意注意
你真係弱智係咁先,拜

記得答我問題,答完好自己收皮
忍唔住講多句,見你咁撚威知道「佢哋直頭出埋memo叫d 人唔夠工時同佢講呀」

咁係咪即係代表連mpnp都幫埋所有人,包括香港人?

咁點解仲會存在你弓開始話pnp好難好難既事呢

仲有mpnp係唔洗0AB,唔識真係唔好扮識仲有大把人拎左mpnp就已經轉緊工

無知,真無可怕
Stream A冇錢
Stream B 老
EE 冇學歷英文差法文差
BCPNP冇技能
MPNP唔捱得 驚仆街顧主

點搞呀大佬
我幫你計啦
正常大學畢業
語文成績佳 clb 7-8或以上 100分
Age 假設係後生最高分 75分
半年入紙工作經驗0分
正常大學畢業110分
做夠全職半年嘢,僱主肯ref 500分
呢到最多785分,扣減685分

最近一期draw 726分
我多唔估嚟緊會有更多人搶高喇
咁係咪應該用起碼700分做目標安全d呀
on99
mpnp 出memo係 covid 期間呀呀弱智
而家covid 嗎?

我咪話咗搵非0AB實易囉,非0AB 一樣要僱主信,持續長工成套承諾。
0AB 係預搭埋ee,你唔搵都ok嘅,等耐d啫
死都拎最近啲分黎講,你都幾撚無聊,我廢撚時重覆點解高分點解低分,係呢度覆埋你下面段廢話

1. 你自己話16/17難行pnp
2. 你自己話係covid階段
3. 你條撚樣自己都識講mpnp出memo幫全世界人行mpnp,唔好同我玩時空轉移轉撚轉去
4. 而家同你講緊移paper base,唔洗0AB

我而家問多你一次,係2021年,stream B推出知道駁唔到,即刻轉省黎manitoba,搵份唔係0AB既工(你自己話易,乜講廢話又話要ref又乜又柒,大撚把工肯做ref),拎撚住685分,係2022年頭-中入紙(做夠半年),入唔入撚到mpnp?

諗撚清楚先答我,而家係講緊你話1617發現stream B行唔到覺得憶加拿大伏果期,唔好答我其他時間
唔好撚再遊花園,以上case,行到 定 行唔到
等我答你啦
你呢個語文又好,學歷又高,扣完仲有713分嘅人中之龍case, 根本就唔需要行mpnp,直接ee 啦
傻鳩
唔敢答啦死傻鳩?咁你就咪撚大大聲聲話owp行唔到stream B無後路啦,傻西
真係好肉酸 仲衰過大陸
正常留學生洗咗成百萬港紙讀完書都係拎work permit行EE出來做野計分先拎到PR

宜家你班人乜都唔洗做申請就有owp 已經行少咗人一步
來到行steam A仲包埋你移民 宜家extend個owp又要比你班人嫌三嫌四
真係當正自己係難民走難咩
同埋唔好衝出黎柒啦呢個713分唔等同ee分數

唔出聲真係無人知你弱智
如果我係呢d人中之龍
使乜stream B ,直接海外申請ee添呀
你9up到d 人中之龍去MB 搵份non 0AB 捱足兩年半,點夠你講呀
答問題啦

兩條on9係度圍威喂
咁撚威唔過黎笑下啲2019年乜都未有owp要自己比錢晒錢晒時間讀書換張爛鳩一年owp仲要撞撚正covid難搵工,到最後又捱得過香港人?

自己無知無能乜都唔柒做係度叫春叫救命,比人踢撚爆就開始玩人格攻擊,呢啲咁撚低莊既手法上面都講過一次

咪撚同我咬啦,死出去上網開聯署爭取啦,幫我爭取埋送車送樓送鬼妹比香港人,最好有埋香港人專用最低工資架構
最低工資都未必夠,睇你啲case應該要爭取埋公司唔可以炒香港人,一定要鐵飯碗
咁無料咪走
加拿大唔係天堂
唔收廢人
你可以怨點解自己唔係中東出世可以做唔到難民嘅
睇佢地兩條都廢柴黎架啦,16/17畢業但中間一年做野都無,拎唔到work experience個40之後黎叫春 一係又苦主計分,計到自己最低分去合理化自己無知無能
咁咪即係16/17畢業嘅並唔係佢哋想要行stream B嘅人囉。
冇一個國家嘅移民條例係會滿足所有人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞