從extend owp呢件事上見到香港人食相好肉酸

396 回覆
197 Like 49 Dislike
你無錯,指乜正 7月年乜鬼頭
七月二exempt
Stream六月annouce
水唔到人wor
有冇年頭代表呀
佢一個係七月拎到就個個都七月先有?
由擴大果下就知assume左果班人行EE
唔好諗住行B 一來非5年grad 唔叫後生
唔後生 比條A路擺低買路錢讀書 讀書都比張卡
已經好fair 嘅offer
擴大個下都已經過左兩年
21年頭嚟個班仲唔係做咗condom
你claim有緊係你prove有架啦
而家就係話你打緊稻草人呀
英文達人,owp同streamAB兩個point分開架
人哋文件咪講咗做夠一年合乎cretrial係min language lvl 同 education lvl囉

而家具體措施嘅問題係冇俾時間2016-17申請呀
而唔係話佢哋唔合工時/語文/學歷資格賴死呀

加拿大政府都唔敢話呢樣嘢冇問題,只不過係喺有足夠數據修改前叫佢哋用ee/PNP呢d alternative 頂住先呢個臨時辦法根本係out of hongkong pathway 嘅文件
人地神早講左5年要求
Stream b 要求唔係今年先公佈
2020份野你又點解釋

與其話佢係接駁而有偉幫香港人呢點,
不如話佢係俾多幾個選擇你去揀拎pr既pathway
只係對16/17人黎講佢地行唔到stream b咁解.

其實個著眼點係你覺得owp一定係駁到stream b,
但依家實情係stream b只係眾多拎pr既pathway之一

如果owp同stream b係同一樣野,
你係應該屌佢點解唔合併做1個policy.
而唔係屌佢點解有人owp 駁唔到上stream b幫啲唔幫啲.
依家變左係巴打你夾硬屈owp係跟死stream b一齊行
HK owp一出個陣就講到明會有pathway to PR
你唔好再堅持owp <> stream B先好唔好
on79,仲死都要用owp+stream B拎埋黎一齊講

你段濕鳩文第一:owp同streamAB係分開兩個point
第二:如果owp係要ontop有stream B,會係用其他字眼如amendment sth like that,而唔係用2 NEW pathway

你都係無鳩用架啦睇文格式又唔識,識晒26粒英文字有撚用咩
好多人assume owp=stream b
同d 人係度話咩sp=stream a 一樣
真係以為ircc淨係幫香港人咁款
Owp 烏克蘭人都可以搞
Sp 就全球人都可以搞
#118啦柒頭
想問巴打有無source?
想睇下原文點講
屌你老母智障仔返去入筷子啦
我見位呀希巴打講2020年有講owp related to stream b,
我都好想睇下究竟係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞