港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
假到爆啦大哥,call齊自己公司記者做大龍鳳
佢好似攞咗政府錢拍<十個學醫的少年>
你講嗰類人佔好少數
唔好再呢樣嘢放到咁大喇
一套戲總係有人非常鐘意/唔鐘意
過時過節個老豆
咁安靜既今日
都可以講下我睇咗想見你
雖然M記力谷
但我覺得對毒舌票房影響不大
窄路 正義有冇機會再谷一谷
窄路好似呢兩日都冇加場
窄路值得更多
我諗要去到金像獎攞大獎重映先多人睇其實我睇好張繼聰攞影帝
fans only嘅嘢
套戲又唔係特別好(當然都唔差)
呢套嘢fans加成作用比較大
從來冇睇過劇嘅(好似我)就真係無話特別想睇
所以以部戲質素
食完fans浸水票房應該可以收皮
早兩三年香港上嗰咋台灣片好睇太多
根據𝟭𝟭/𝟮戲院場次數目及預售情況推算,
截至下午𝟱時,
🔸《毒舌大狀》單日票房推算超過$𝟮,𝟮𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟮𝟮天累計票房暫推算超過$𝟵𝟭,𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔹《想見你》單日票房推算超過$𝟭,𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟯天累計票房暫推算超過$𝟯,𝟱𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔸《流浪地球𝟮》單日票房推算超過$𝟱𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟯天累計票房暫推算超過$𝟭,𝟮𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔹《鐵達尼號 (𝟯𝗗重製版)》單日票房推算超過$𝟰𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟯天累計票房暫推算超過$𝟭,𝟬𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔸《𝗧𝗵𝗲 𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝗦𝗹𝗮𝗺 𝗗𝘂𝗻𝗸》單日票房推算接近$𝟯𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟯𝟭天累計票房暫推算超過$𝟰𝟬,𝟬𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔹《絕地迫降》單日票房推算超過$𝟮𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟭𝟬天累計票房暫推算超過$𝟯,𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔸《阿凡達:水之道》單日票房推算超過$𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟲𝟬天累計票房暫推算超過$𝟭𝟰𝟯,𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔹《𝟭人婚禮》單日票房推算超過$𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟭𝟳天累計票房暫推算超過$𝟯,𝟵𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
🔸《𝟮𝟰小時救參行動》單日票房推算接近$𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟭𝟬天累計票房暫推算超過$𝟭,𝟯𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
.
* 推算票房數字只供參考,並非官方數據 *
.
.
#毒舌大狀 — #安樂影片
#想見你 — #洲立影片 #JustDistributionHK
#流浪地球2 — #英皇電影
#鐵達尼號 — #BuenaVistaInternational
#TheFirstSlamDunk — #Medialink
#絕地迫降 — #洲立影片 #JustDistributionHK
#阿凡達 #水之道 — #BuenaVistaInternational
#1人婚禮 — #高先電影
#24小時救參行動 — #安樂影片
.
.
Edko Films Ltd. 安樂影片
Intercontinental Film Distributors(HK)Ltd.
Just Distribution HK
英皇電影Emperor Motion Pictures
20th Century Studios
Golden Scene Co. Ltd. - Film
毒舌大狀 A Guilty Conscience
電影 想見你
1人婚禮 Say I Do To Me
Fans表示都攪唔掂如果唔係送嘢我一次都唔會推介人入去
呀冰可唔可以賣身成功上到500up
但公海仲笑緊佢

明明佢咁正
咁啲現代思想點嚟
其實佢骨妹作為新人已經好令人眼前一亮
不過可能因為生得靚,冇乜觀眾意識到佢係演技派
佢喺骨妹同非做得幾好,睇到佢認真對待演戲,唔係懶惰嘅演員
岩岩睇完佢維基先知原來除咗骨妹同緣路,佢中間演過嘅兩套戲都有提名女主女配
逆流大叔提名過女配
佢算係咁,對住兩個大粒都毫無懼色
破億可唔可以星期四之前搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞