港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
我覺得張導係一個好人真心錫班女仔 套戲我覺得都已經錫住班女仔黎剪 佢都係想靠套戲拎大家諗返依10年變化

但是始終最重要都係妹豬s感受 佢就係miss左依樣最重要既野 妹豬s唔係演員 拍個陣都係小朋友未夠18 唔係個個普通人都接受到自己上大銀幕 take個risk去比人批評
一個好人去做佢認為岩既事而不擇手段 帶黎傷害可能仲大過一個壞人做壞事
呀Jer
岩香港市場有人睇就自然有戲院上 邊有得格硬黎
撳爛個讚好掣
我想睇無名, 我好鍾意嗰個年代, 好靚, 仲想睇佢點拍香港

題外話, 過年D+睇咗消失的子彈, 消失的兇手, 都覺得好睇, 如果唔係合拍片, 好難拍得咁靚
子彈個結構同佈局ok啲
白面智叔個氣場勁好j
有幾多人做得到唔係攞自己價值觀擺落人度?

同埋呢樣野對佢都正常,做藝術嘅人一定有自己一套價值觀,仲要比一般人強烈添
導演係我話你知我信啲乜野、點拍先好家嘛

所以我喺自己page 講,都傾向覺得佢係好心做壞事,永遠係嗰種我為你好嘅心態
呢啲諗法先做到壞事
一開始就帶惡意嘅話,無人落沓
所以最壞嘅壞事都一定係善意舖成
佢係好心做佢認為既好事 仲要係好有耐性

即係好似丁蟹咁 咁先帶黎最大傷害
無名導演比人插爆左
話個時序凌虐故事又無邏輯
因為電影可以反映人性格
呢套又好, 以前啲作品又好, 其實睇到佢係個浪漫天真既人
只能講以前有羅生睇住佢, 今次無所以出事

給十九歳的我係我心目中本屆最佳電影

不會忘記電影給我的感動, 鼓勵, 讓我反思的機會

事件如何發展不能預計, 只能向各位主角送上祝福
凌亂*
唔係廣東話母語果D, 我可以接受佢地講唔正
奉勸你必睇《正義》 何氏爵天太神奇
「哇屌你」離開影院驚嘆了不起

二刷我都不顧忌 從未會這般冧你
偷睇你的ig每日查閱你

告訴這個猶豫未睇驚血腥的你
肢解屍體得嗰少少別怕死

何氏你嘅導技你已拍齣精彩三級戲
何氏我每次都不知不覺越來越想你
大家一齊賀你 金像獎屈機 (死屍死時十四 請你再屈機)
你一拍戲我都撐你
我想識法術 一齊集氣
我同意呢套戲真係好浩大, 拍出黎真係出色好睇同有意義。
不過唔論佢手法係咪有問題, 講到話 "21世紀香港三大導演" 似乎講大左。
我諗呢個就係啲圈中人撐佢個原因,因為佢係出於一番好意,只係過程做錯咗,而家套戲抽起咗,佢亦都道咗歉,冇再就件事有新嘅回應,件事應該平息先係
但係後來件事變咗人格謀殺,所以有啲人就抵唔住出嚟幫佢護航。有啲圈中人回應確實係串咀咗啲,所以我都明點解會有反響

尋日爾生就講得最公道,真係咁大件事,要爭論咁耐咩?
佢既冇話撐張婉婷,但另一方面亦都屌柒埋啲趁機拎clickrate嘅KOL(撐又好、唔撐又好)以及啲花生友
件事應該一早就落幕,特別係如果真係關心啲女仔嘅話
消失的子彈係幾好睇。
同埋我想講, 拍呢套戲的手法的確好仆街, 不過仆街唔只一個, 唔好入哂張婉婷數, 時任校長一樣有份。
拋棄王菲點計呀
叫佢除褲同回水囉
有冇睇過曾翠珊《河上變村》?

張導既剪接我認為可以永久入香港電影史冊,係21世紀香港三大導演都不為過

我覺得你睇紀錄片睇得太少
人嚟!送王桃小姐上頒獎台!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞