港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
暫時分兩種啦
一種就擺明偶像電影
你同佢講quality就晒gas
另一種就反而衰大貪
乜都講啲
不過有啲鏡仔carry唔到都係事實
飯戲攻心,闔家辣亦係爆谷台播映中
得閒填埋開始戀愛向何導示愛先
重溫住哩首先

翁子光 這位監製現已上畫 有套戲
觀眾入完場未覺得太乏味
相信正義收到的口碑 傳遍萬百千里

K 先生:膽粗阻你問你課金拍拍戲
如果你認同人是有需要造夢
給我致電簡單的答覆 都往心中

繼續被動仍合北方的受眾 實在沒有用 情願不怕變窮
攜何氏爵天 身家也耗盡 才年年月月晚晚朝朝密密謝票

投資 我們 太弱 已撲空 仍然將 愛慕 天天 投放戲中
抬頭在碌架發夢 仍然自信 香港拍戲 確實夠慘 變則通

人人都怕難怕倦 怕撲空 全球得我未死心 沒有放鬆
專心得吉夫呀藥 也動容 一直相信

所以爭你哩個觀眾
正。好想即刻唱出黎
Lokman肯定carry到
Now e好似係租,唔係爆谷台月費嗰隻
然而佢carry到演技時又可能carry唔到票房
以前係咪未試過有電影比人提名後立即退出?會唔會搵後補?
被剝奪資格就有
主動退出真係聞所未聞 亦好似無呢種先例
新演員試過, 有後補嘅, 但都十幾年前發生,
而家唔知最佳電影會唔會一樣做法, 有後補就應該飯戲有機
試過提名新演員發覺唔合乎資格
會即刻搵第六名入圍
陳法拉 沈震軒試過
但都係入去墊底
傻戲攻心入到既話唔會係墊底
屌,打錯
兩套戲都包括係爆谷台自選服務 (因此d+無呢兩套片

http://hk.nowbaogumovies.com/svod/
如果佢退咗, 真係好難估邊個攞
何爵天/Sunny/林森一攞就真係可以攞哂兩個新晉同導演獎
但係只係Now TV,唔係Now e
淨係佢地3個黎講,天導會拎新導演,林森拎導演
事實上搵個人好戲過姜濤唔難
佢第一套非法移民已經攞左最佳導演
仲以為闔家辣無添
俾個位細朱嘛
我覺得何爵天機會大啲
又咁講 呢單野之後 啲人都未必會投比Mabel
退唔退結果都係一樣
羅張本身都係提名保證
歲月神偷淨係入左編劇 無入導演
三城記更加係咩都無

但佢哋80 90年代拍個啲都好好
玻璃之城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞