港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
英皇d死仆街公關姐
條仔你估好咩
話人地臭雞 咁佢自己咪又係臭Jer

毒舌大陸終於開始做road show,情人節係上海,之後廣州佛山希望有好反應

老母即係姜濤自傳式長篇MV?
d 人物動機睇到我
呢個我都諗過如果係自己會點搞

過時就
第一,睇得出導演應該幾固執,有啲野想講係唔想妥協 lol
睇返首歌歌詞,佢應該好想強調屋企無全錯無全對
所以佢無喺套戲入面披露一個我覺得幾緊要嘅資訊,就係謝君豪係唔止一次攞刀
呢樣野係後尾edan同毛姐開ig live 講返先知

本身最多人r 爆頭就係edan 點解會覺得自己離家出走就可以令老豆老母相安無事
但如果有呢個資訊,大家就明多啲edan 嘅心態
其實唔係老豆老母相安無事呢樣,而係覺得自己一路咁撐老豆而俾老豆背叛出賣、唔守信(應承唔再發癲結果又攞多次刀)

導演應該唔想人即刻judge 謝君豪錯晒
依家雖然多數人都憎moje個角色多啲,但起碼大家都覺得佢咁巴渣係錯,揸刀呢樣都係錯
咁就無錯晒啱晒
但堅持要講呢樣野就會造成依家個情況

第二想講嘅係
佢用一個咁激烈嘅情節去做「起」真係好大膽
唔知套幾多套戲係咁,印象中都無乜
通常啲野都係慢慢build up 然後去爆
但佢係用知衝突黎做起,而唔係衝突做轉
係幾特別
所以你話唔知點執好正常
一執就可能係大執loll
謝君豪係咪真係返佛山
謝君豪電影宇宙
老母係啱做mini series
因為真係太多嘢講
唔取捨就變到而家咁
就算無咗concert part fans service
都只會好啲啲
去完佛山就流落街頭變老爺
另稱南海十三郎
戲名suppose係jer角度出發
但最後都係變咗方B出道日記
係玩完炸彈跌落海之後先變老爺
然後用美鳳姐角度睇都無違和
依家仲有冇太史邸?
唔係
係流落香港之後發生嘅事
之後跌落海只係好似美國隊長咁冰封咗
解凍之後就憑住佢嘅科學知識
成為蒼松博士 拯救地球
好似啱啱入戲就完場
去英國吸下血先
過時我覺得最頂唔順個位係毛 謝 談三個角色都keep住死忍唔講嘢
之後AY同毛係咁死口重覆想齊人做節呢個intention真係唔太好
比重失衡嚟講呢套都幾remarkable下
嗰陣余香凝IG啲攻勢真係犀利

佢佢啲post嘅回覆清一色都係🐔

全部都係殭屍account
尋秦記點算?
成件事最噁心係陳家樂之後出嚟扮深情
btw
點止嗰陣
到而家都仲有人話佢係雞啦
項少龍改為真古代人
唔覺得佢係扮㗎喎 佢邊有咁好演技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞