港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
以前睇好過蔡思韵 依家不要再說了
睇到好揪心
窄路去到幾多
周圍都check唔到票房
超級同意
睇佢藍天白雲表演真係好驚豔,拎唔到新演員少少可惜
期待樂華噴火龍第2集表演

Disney+獨家?
好淫
唔出奇

港產片係D+買得積極啲。
700幾?對上一次睇
樓主pin
懷疑黎緊呢幾日會有牙聆仇家上水,然後又比屈係導演打手
呢單野仲好睇過套戲,想真人真事改編做劇本,英文名都諗好
Lie with Documentary
正義迴廊2
李慧C做蝦頭得唔得
但王桃好努力點計
王桃我比120分,邊個唔妥佢先過我呢關
活誰的命填得幾好,歌都有種陰森嘅感覺
不過係呢個post先咁講
2022年既best picture,係我心目中一定係《給19歲的我》
出面咁講一定比人屌撚硬,但呢套係用海量raw material 竟然以女校生角度砌左一個屬於香港人既故事,有污糟有唔好既事但仍然有希望,至少我睇完個陣真係好感動好震撼
唔討論道德問題,張導既剪接我認為可以永久入香港電影史冊,係21世紀香港三大導演都不為過
首先想講返6個妹G真係選得極好
睇完我直頭係覺得有記錄片之神眷顧張導,個作品完成度先可以去到咁高
片中最weak已經係張導既提問,唔知係佢本人個格既問題定係刻意
但最後妹Gs 既表現都真係有史詩感
牙余既迷途知返﹑牙聆既奮鬥之路﹑madam由既決志同動搖,由最初好似好膚淺到而家成熟晒,香港小姐十個甜十個正,馬燕茹運動員血淚史,仲有好多女仔讀中學一定有一個好似牙雀咁既朋友很cute很可愛...
呢套戲睇完你會對香港女仔多一份認識同珍視,當然比弱智既睇就只會覺得女仔都有問題....
但導演如果本身係懷有惡意,佢係冇可能剪到呢個version,呢套戲唔會係一個偽善既人單單透過電影剪接技術就會出現既野黎
如果佢本質一早係咁有問題,會唔會成十年冇人知仲比佢大模斯樣係學校出出入入?如果係,即係佢手段高明啦,而如果佢真係一個咁有手段既人,牙聆呢種case又會唔會處理唔到?
認同係記錄片之神眷顧
呀佘、馬燕茹、香港小姐呢啲故事其他屆一年都唔知有冇一個
撞正佢開始拍就三個喺晒同一級
老老實實邊有咁多pr
地底泥嘅job邊個肯做

反而有啲舊生出嚟幫下口就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞