港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
最假嘅位
都係唔知做乜話好驚所以唔解釋
不過我覺得佢演技都算係咁
幾有嗰種自己都未大得晒但要做人老母嘅衝突特別係忍唔住發個女脾氣跟住覺得自己做錯喊返個位
給十九歲的我|中立被狙擊‎ 翁子光相信張婉婷:追罵等於人格謀殺
https://www.hk01.com/article/864934?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

冇乜邊個導演套戲上緊,都肯冒險幫張婉婷講公道說話
翁子光,You are the man
早幾個po先有人講緊呢單嘢會唔會影響港產片
睇嚟真係會
風再起時同白日青春molamola

吳慷仁
我本身估啲未站穩腳嘅電影人係唔敢提唔敢講
就算連秋生陶傑哩啲相對係連登地位較高嘅名人開口講,都俾人話佢哋厭女/收咗錢
好似除左吳慷仁,全部都係素人演員
好似有朱栢康
柒左有AY 朱謙 吳慷仁,監制關錦鵬 李駿碩
睇昨晚live 留言已經見到……
睇左live 陶傑老seefood家長式思維
19連班鏡粉都唔驚
驚佢地?!
追罵某程度係因為張導火水救火
其實屌得咁勁主因都係佢入政府啦
其實昨晚live開始前同最後都有講過佢哋係嘗試用正、反兩邊角式加埋從電視/電影製作者角度評論返件事。但係見到啲留言真係負皮嘅居多⋯⋯

佢最後再講埋自己估計what…if 有可能對香港教育、創作自由有可能發生嘅負面影響⋯⋯真係冇眼睇
星島:

陳詠燊更透露他的下一個作品,有計劃召集《飯戲攻心》的原班人馬一齊拍攝續集,延續喜劇票房神話。
眼見而家邊個撐就邊個仆街

最撚嘔心係人格謀殺哂所有撐嘅人
又屈埋藍
冇㗎喇,正正係live 入面提到,近十幾廿年香港發生咁多事而又冇得到實制解決問題方法或者制度上有真正改進,只可以換嚟所謂嘅‘完善制度’。走向封鎖、衰落實在係𣎴能避免。
會唔會風再起時同白日青春都畀人杯埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞