港產片…Something is wrong? (46) [風再起時/殘影空間 + 仲上緊:毒舌/1人/窄路/正義]

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
都係果句
未發生件事之前係一面倒讚㗎
套戲係好睇 但係你啲評論好尷尬
永遠有幾個核心份子由單野爆出黎就開始推
我唔會話佢地打手嘅 可能真係張導忠心fans 或者勁鍾意套戲 所以不斷同人爭辯
美中不足真係導演唔好加咁多VO落去
個p牌都係話反張婉婷既人係pr,你可以去隔離po講返一樣既野
唔好意思,真係要講多句,好唔鍾意你用迷途知返嚟形容阿佘,可能你冇惡意,但係見到呢四個字我會係咁諗其實咩叫迷途知返?
你話佢迷途知返嘅時候其實暗示佢一開始係行錯路,一個後生女仔影啲開放小小嘅相,拍幾次散拖就叫行錯路咩?
其實咪同佢啲老師一樣,覺得佢係唔啱,行歪路,咁但係我哋作為一個旁觀者,有咩資格去質疑一個活生生嘅人係是對是錯,仲要嗰個係十二三歲嘅女仔。我會為佢搵到最後自己人生嘅目標感到高興,但係話佢迷途知返難免有啲站在高地上冷眼旁觀嘅感覺,總令人覺得有啲傲慢。
點解你地成日覺得套戲好睇,佢真人就唔係衰人
佢可以係一個好既電影人,但同時係一個仆街架,兩者無衝突
就算係超神經都好過唔少netflix啲垃圾
唔驚嘅
而家爛片既生存空間好細
對於港產片大家都會睇口碑係點先決定入場
爛多一兩套班老細都唔肯拎錢出黎
屌,講開活誰的命,我覺得係正義唯一敗筆,本身首歌勁正,曲詞拍落套戲勁啱,好dark好有feel,但係Hkh真心唱得好差喎,end credit聽到兩句即刻嬲咗,套戲咁高質,首歌本身又高質,但vocal完全累事

歌曲獎個人意見: 飯>>>流>明>>>>>>老母=正義
我心目中有一個人一定carry到,不過佢應該唔唱
但係飯氣尾個幕,遠鏡影過對面街佢個樣,係幾touch到㗎喎

如果講新生代,淨係覺得MC Jer有機會carry到
俾你估中
btw Kaho真音撕裂嗰位都真係幾差下
原來流浪2係香港上左畫
無咩聲氣咁
上星期已經話英皇定寰亞接咗仼務幫手上
唔係文匯咁多嗲派仼務,點會急急腳上,留返啲場次播毒舌賺錢好過
講真依啲戲最後咪又係神功戲+換票證
我老母成日喺嗰啲乜春社團聯會拎啲主旋律換票證返嚟,印象中幾年前有收過流浪地球1
英皇接左
黎緊仲有無名同滿江紅可能到寰亞接棒
流浪1開畫差到仆街所以愛國團隊要班馬去包場
想睇下今次有3部包得幾多場
佢有種好獨特吸引力 緣路個look,

Ceci真係要加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞