Sony Xperia 討論區 (141) - 數佬揸旗 1V或成最後贏家

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
而家舊電倒水係因為系統bug咩?
目前整理出可能原因: 系統內有某檔案一直出現Crash導致CPU耗電
com.android.abx 一直crash,所以導致 com.sonyericsson.crashmonitor
一直在收訊息,導致loading很重
推測是某些app會觸發(不只vanced.蝦皮),觸發了就要重開機並且不要再開該app

簡單黎講,要自己睇log搵下邊個app同系統唔夾跟住停用佢就得
我真係想知sony班撚樣點寫個os
以前有個system info for android可以睇logs,家下唔知可以點睇
用緊XZ3諗緊換1 iii定1 iv好如果只係普通上網IG FB睇片果類 係咪1 iii就夠做
其實唔介意無security patch既1II都夠做 如果想要新機一律建議等1V
d人要自己裝app睇
邊個app係度食電即係邊個唔夾系統
家下新的apps可能未必有right去睇,你睇下罪大連工程mode都cut埋
屌佢到底有咩未撚cut
明明清水過pixel仲咁撚多bug
有無巴打有推介,之前好似有人換5000電
要reset真係好撚煩
難聽啲講用得罪大就預咗
多數呃遊客,但間中都有本地旦散唔知走去幫襯
貪佢清水,但唔係咩都無晒
當Sony決定斬咗軟件team就無期望無失望
少有地認同你
手持S23表示一定等8G2
舊電唔夠做
感謝您對Sony的支持。我們準備進行Xperia手機系列的小組訪談調查,所提出的意見將會用作內部研究及分析用途,以改善未來之產品規劃。成功報名及完成訪談調查後,將可獲得$500 Sony Store專門店現金劵作為獎賞。名額有限,可進入頁面登記及提交個人資料。

訪談調查詳情
日期: 2023年3月13日(星期一)
時間: 13:00 – 14:15 /14:30 – 15:45 /16:00 – 17:15(分設三個時段)
地區: 觀塘區
名額: 只限15人
獎賞: 完成訪談後可獲得$500 Sony Store專門店現金劵

--------------

有冇人收到
無收到
但500睇落好吸引實際上係Sony Store咩都做唔到
X 2
求其去細鋪買嘢都折多過$500
我有 但星期一要返工
我都有
我都有 仲要畀outlook 掉咗入垃圾郵件度
諗諗下Sony未認真執整個OS前都係唔應該買住
始終要搵食
+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞