Sony Xperia 討論區 (141) - 數佬揸旗 1V或成最後贏家

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
近幾日唔知點解用電快左好多
原本諗住轉會*** 23+
但見到5v 有8gen 2 又想俾罪大撚多次
利申:20年尾出,部5ii 已經左中右都at least 2條綠線
噤多條都頂到
初代Xperia用家因為倒水電已轉會 今日部23+到手
硬係覺得23+ UI好核突
sony順眼好多

而家整極都整唔返好似部舊機咁樣
我得一條已經搞到痴痴地線
仲有我發覺s13濕咗花洒水個mon完全冇問題
5II HI到少少花灑水已經會跳嚟跳去控制唔到
可以開apps直接分割
同埋可以淨係換下面

定原生都得我唔知
定Android update完無咁好用
其實從來都無人睇唔起罪大 如果罪大真係咁一事無成依度就唔會咁多人一路屌一路用落去 問題係當好多野你明知罪大可以做到而佢唔做你做fans都會恨鐵不成鋼
我地其實咪又好似大家伯母一樣 得閒會屌下自己個仔廢想佢爭氣啲 其實佢有咩優點大家心知 只係幾十年嚟仲係果幾個優點大家先好少提起姐 間中其他巴打都會講下如果唔係得罪大有XX我就轉咗會 果個XX咪就係罪大比其他同行做得好吸引到我地到今日仲課金比佢既優點
sony少請打手呀嘛
你睇下三星幾多
三星嗰邊嘅日常操作:

新機公佈 -> 瘋狂吹奏進步好大、屌打iPhone

出咗無耐開始有負皮 -> 小問題三叔好快fix、iPhone咪仲衰

In between嘅時間/daily routine - Apple ecosystem綁死用家正PK,令佢地唔肯試三叔

出咗一段時間價錢插水+多負皮 -> iPhone咪又係咁多問題,而且三叔真係多好多功能,仲有減完嘅價先係本來應該賣嘅價錢,好過Apple二手科技賣成皮正PK

下一部新機就出 -> 舊機(一開始被瘋狂吹奏嗰部)廢U垃圾電,高通伏U累街坊正PK,下一部進步會大好多、屌打iPhone……

不停循環
咁ip都係有奇怪的bug,試過惡到重開機都係到,我老母屌足成個星期,最後係自己適應左。
其實間間廠都差不多,頂唔順咪轉囉,轉左唔好返舊po屌咪算
個重點唔係iPhone有冇bug
而係佢地推三叔嘅過程都係要同iPhone比
即係變相認同緊iPhone係一個好重要嘅reference

我都成日話想轉會咪轉會
轉會又唔似移民咁多現實考慮
香港老母: 你睇下表哥/表姐
打手問題起碼人地有位比佢打
呢邊10次9次都只係打到3.5 完整mon sd card
成個Sony價值就得呢3樣咁款
硬件8g1人地+版打唔起
相機auto垃圾tele主鏡3年不變
mon連4k賣點都比人屌晒電要落fhd
打機無散熱 音樂叫係有個前喇叭咁
系統更新短 多bug又唔理
售後評價唔到但綠線5ii就係得佢唔比換
屌佢想佢改又比人屌踩鳩佢 點樣打手打到落去
成個世界都係咁樣比較唔關連事wo
你唔係死忠咁就係睇機優劣嘅姐
幾時先成set鏡上4800萬,玩4合1
講真套鏡唔算差,但3年之下優勢打到無晒啫,對焦快,無眩光都爛大街啦
12mp 可能再用多一兩代, 電腦計相出黎都係咁, 但佢又冇pixel 個12mp咁勁
反正48MP 個sensor 唔會大好多.

5仔應該加返1仔果套AF, 真係有少少慢.
感覺5仔賣細機大電, 比1仔更吸引.

優點仲有實體快門制, 同唔駛針拎倒sim tray
幾時會出pro ii….有啲身痕而家想買pro i, 但好似好on9咁
好努力想做Sony打手 但次次想幫Sony講野就會比人負皮然後下面又開始數臭Sony依樣唔好果樣唔好 隔離耳機po又係咁一有人想買Sony/話佢新機好就會有人屌Sony依樣唔好果樣唔啱 好似將Sony啲野由頭到尾踩一次先顯得眾人皆醉咁 上面巴打講得好啱人地Apple Samsung就愈嚟愈多打手進場 再咁落去無人買其他廠就遲早一門獨大
無咩事我以後都係唔幫Sony講野算 可能只係我投入咗太多個人感情落去 自己靜靜地做我既罪大信徒會比較好
唔好介意負評,連登有d白卡佬係咪都負評,講出自己意見就OK
巴打呢篇野公道到
有傳Xperia 5V有16gb ram
罪大無做防誤觸
所以索尼真係罪大惡極 上面唔好成日話三星打手啦
對, 好既野就讚, 唔好就屌
一讚就又打手, 唔公平
STRONG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞