Sony Xperia 討論區 (141) - 數佬揸旗 1V或成最後贏家

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
主要係Android開放,好難有生態圈
audio就話姐
咁重有其他野
e.g 4/5G頻譜
應該安全更新姐
勁方便喎左右掃下space bar 就得
係速成太低能成日當咗隔離個碼姐
試下 *#*#7378423#*#*
1ii,三個鐘由90%噴到30%,想換機了

5 II 換完電反而仲用得快咗
其實Android唔係無生態圈 只係佢做既唔係好似Apple咁一個brand既生態圈而係成個Google生態圈 無論你用緊Apple/Android 什至係其他品牌同系統既電器 小至電腦/智能手錶/藍牙耳機大至家電/智能家居 只要你個硬件可以直接/間接連接Google Account就可以加入Google生態圈
係IOT年代生態圈愈大就可以掌握到更多潛在客戶同佢地既大數據 依家企業成敗都係睇大家掌握到幾多大數據 依個亦都係封閉系統一定比開放系統遜色既地方 由將Android開放比所有手機廠任屌唔嬲果一刻佢就下緊一盤好大既棋
盤棋好碎片咁

支那機又自己玩
唔係呀 GALAXY TAB S8 可以呀
我自己都用緊,係唔係諗住割手機韭菜
android生態圈唔係咁friendly啦有一說一
Google係咩產品都有/關佢事
不過冇生態圈
個「生態」只係用嚟俾佢地攞料多過方便用家
我pro i 都無
入去只得service info
其實都冇必要特登check 倒水就等於bad status
咁我而家就係想check丫嘛

仲可以點樣check??
其實唔一定,上兩星期睇舊電迴光反照咗

咁有冇電長咗
如果電唔夠嘅試下轉nova launch

真係長好多
如果用其他app去check電池
有無邊款推介??

噴得更加快
5V 起碼等到9月尾
咁即係話呢個status check都係錯 信唔過
5系最大問題我點知罪大會唔會繼續用返激光劍嘅MON,罪大搞到而家啲人對5系好大戒心
好難講架 我都岩岩出左部5IV 部舊機特然玩不停自動關機 又趕住用機就出左機 跟住放假上大陸整又係粒CPU死左 LG V50 不過整好平130仲要資料係到先勁
accubattary, 幾好用, 但個app本身會食電

話說有沒人update左1 iii
見今日中午彈出更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞