Sony Xperia 討論區 (141) - 數佬揸旗 1V或成最後贏家

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
啲電真係用快咗好多
原來無參展 唔怪得又冇晒消息
我呢期日日忍手唔買s23就係想等埋xperia
佢如果冇諗住出我就唔等了
我已經買完賣返出去
部s23u少左我想要既野,三叔d自家野又霸道
少咗3.5/sd card?

我諗住一路等xperia
一路等s23u跌價再慢慢考慮

三叔嘢唔算霸道啦
好多都係google/Microsoft互通
MWC無望 大家估下4月有無機會見到1V
decode 冇aptx adaptive, 好似試過連16bit都出唔到
另外可能sony個system太清 用唔慣三叔
我上S23U了,生日禮物
佢要推自家嘅SSC
都難啲有aptx adaptive
唯有用LDAC
遲下xm5應該有aptx lossless了
Ldac又萬年唔更新 成日窒
其實佢又唔使重新設計 只係小執照計唔係膠通出貨問題嘅話應該係可以好快上市 都有機會四月見嘅~
真 想ldac爭氣啲 但係一出街就窒
其實會唔會年中出Xperia 5v, 年尾再出Xperia 1v, 順手將Xperia 1v 取代埋pro 會好啲?
其實最好係同時出
真 咁就唔會有是但一邊覺得被割韭菜
10仔擺年頭賣,話粒中階u有上年旗艦u幾多成功力,有上年旗艦(閹割)功能
電又大用到幾耐

再宣佈5仔, 1仔概念機功能
年中出5仔,攞新CPU 做賣點
年尾出1仔,攞新鏡頭及plus 版cpu做賣點

一年一個發佈會,搞掂
其餘好似5iv 咁有條片做發佈會算

下年又拎10仔又話有上年旗艦(閹割)功能
無限loop

完全冇衝突
姐係8g3就出先黎出8g2機,然後賣1萬蚊up?
主要客戶有信仰加成唔怕
到時再出嚟講相信8G2已夠用 出年再loop相信8G(n+1)已夠用 點輸
1仔放年尾一定收皮
5仔行尾就得
plus都係上年唔同廠出先大分別姐
用緊mk2今年想轉下款
明知三星摺機是on9 但又想試下
5V好似冇咩亮點?
1仔ii 用左3年半 都未有咩大問題
咁耐以黎只試過一次夏天出街做野要黎影相 不停話overheat 連影都影唔到
不過最近覺得影相果陣成日有delay
係咪夠期hard reset下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞