Sony Xperia 討論區 (141) - 數佬揸旗 1V或成最後贏家

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
收爆喎
但無Sales會走去sell低獎金嘅Sony 係都sell Samsung
Sony 邊駛sell, 個個都衝埋去督手指
我只能夠講 要買嘅人你點水佢買其他機 多數都無用 個人只會走 但唔係佢啲客你點sell佢都唔會買 只係浪費時間 除非用價錢去吸引佢試
不過我想補充一點 Sony宜家都好少減價 次次都係$300 $300咁減 仲要減得勁慢 所以劈價引新客呢招佢都唔會用
最後一次喪劈應該係XZ2P XZ2C
其實佢做法係啱 你劈價吸引嗰啲本身都唔係Fans 基本上好難因為你平賣畀佢一次 下代就慣性收視去正價買你 所以呢啲客唔做好過做 與其蝕賣不如停產
係咪弱智 每次更新都要重新撳過桌布顏色
有無邊個app係好用,要來查電池健康度?

而家無得內置check好麻煩
其實mkII滿電5G,去日本旅行夠我玩到食夜晚果餐
我想佢新機換指紋感應方法,買左幾代,每代都係一年左右就會壞一次,之後要洗機上銅鑼灣整
幾時有發佈會?
我1II一出day one就拎機用到依家,開咗假90Hz,輕中度用4G可以正常用一日,用5G就最多大半日。
比我肯定唔得,我係咁拍片
係咁影相,中午就玩完
想問下你地個電池用量入面的“流動網絡”佔的比例高唔高?

發覺近排手機轉左儲值卡之後電量drop快左好多
然後見到“流動網絡”用電量僅次於個mon的用電量
手機訊號收得正常

唔知咩事
係咪應該要回復原廠設定?
我都有影, 不過個MON多數都一半亮度就夠
以為1 ii咁舊既機有aptx adaptive
s23u會有 但原來係冇既
唔怪得用個mtw3聽落去怪怪地
即刻想賣返部s23u出去
無用Xperia home 之後真係慳電d, 大約多20-30%
用緊nova prime
有個問題
最近google magic eraser 下放到google one subscription 用戶
但我更新左都仲為見唔到新功能
唔知同用sony機有冇關
我用緊5II
有冇人用到可以分享下
Xperia 1 V已通過認證
Sony雖然系統陽春但玩audio嘢畀得好足
Source?
咁誇張 試下先
原來得xm5通咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞