日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
特急乘變特急就得
最正係搭搭下
發現搭錯車,
睇睇下介紹想改dd行程,
想落去買個便當,
訓過龍要搭返轉頭,
都可以隨便上落車...

(只限 無須登記指定席 或 非旺季 情況)
有無咩 "反正東京用jr/地鐵pass既話不如住邊間邊間酒店仲抵‘ 咁既攻略?
睇你邊個機場入同走
撞到delay就醒目走位搭自由席啦
旅行時間寶貴 全程企都好過鳩等
走佬方便咪上野
去機場又快同直接
上新幹線又得
JR 地鐵又有
同kkday買北九州pass 係咪冇mco號碼比我網上劃位
請問東日本南北海道JR pass可唔可以搭:
(1) 東武鬼怒川線同東武日光線
(2)青森JR巴士往八甲田山

唔係好搵到資料
上野淺草算東半邊?
https://www.jreast.co.jp/tc/downloads/pdf/east_hokkaido_tc.pdf

JR東日本與東武鐵道直通行駛之特快列車「日光號」、「鬼怒川號」、「SPACIA 鬼怒川號」的普通車廂指定席。

東武鐵道線下今市~東武日光、鬼怒川溫泉間的普通列車(含快速)亦可搭乘。
「栗橋~下今市間」僅可搭乘與東武鐵道互通直達的特快列車。**

*BRT為公車捷運系統的簡稱。

**無法搭乘以東武鐵道線為起訖站的特快列車。
出發站或目的站其中之一為JR線車站時,方可使用JR東日本・南北海道鐵路周遊券搭乘東武鐵道。
上野 淺草唔係山手線東半邊咩
我反而覺得自由穿越車站/入去齋去廁所最爽

http://www.jrkyushu.co.jp/chinese/railpass/railpass.html
(*)對象旅行社(某些分店除外):JTB、日本旅行、JALPAK、JR九州高速船、NHN旅行博⼠、韓國鐵道公社、MODE TOUR、Hana Tour、Cosmo Travel、 myrealtrip、東瀛遊(EGL Tours)、縱橫遊(Package Tour)、可樂旅遊(cola tour)、雄獅旅行(LION TRAVEL)、KLOOK、KKday、 Fliggy、Ctrip、LINKTIVITY及其合作旅行社/販賣店

不過唔知用咩方法出畀你
https://www.jrkyushu.co.jp/chinese/booking/purchase_the_following_Voucher.pdf
打錯 sor 係東面
佢有比個emco我 我搵左客服 佢叫我入一組no 但jr話嗰個no太長😂😂😂😂😂
Cut佢轉klook又要100蚊 中伏
睇下pdf入面邊個啱你情況
下次會㗎喇
A特急-B特急相互乘變得唔得?
雖然都無乜A特急
係八重洲口行去丸之內口跟住穿過落地下街咁
唔該巴打
知唔知青森JR巴士往八甲田山搭唔搭得?
東北pass先包,東日本南北海道pass寫明唔包
我上網見,有啲又話包
所以先再問一問
總之只有東日本嘅東北pass同埋全國pass包
其他都唔包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞