日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

你有多 28 分鐘
我買咗JR EAST 請問點買第一次用
你講乜
你買咗成間JR East?
請問連續兩日會去近郊
頭一日去輕井澤
第二日去江之島
應該買邊張pass

唔該晒大家 新手去日本
計下車錢先,唔難
可以
想問下富士山特急係咪姐係富山急行線
同埋點解佢個官網得兩班車可以book
明明時刻表唔上兩班車
到時拎飛係咪SHOW廣域PASS就得? 劃位個陣佢冇得俾我揀有PASS
車款要揀景觀特快
搵到了 唔該巴打
想問如果用廣域pass係咪呢到book完到時counter show返張pass就唔洗俾錢?
搭乘富士急行線內行駛的「富士山特急」展望車廂時,需另行購買座位整理券;搭乘「富士登山電車」時需另行購買座席券。(另行付費)

呢句意思係咪廣域PASS搭景觀特快要再買飛, 就咁特快就唔洗
但官網又冇得俾我揀用PASS, BOOK完SEND左封EMAIL叫我到時俾錢
book咗位show pass唔使俾乘車費同特急費,淨係俾1號車廂展望席附加費,景觀特快900 / 特快200yen

坐2,3號車廂自由席無得book位就唔使加錢
北海道&東日本PASS今年仲未有消息 係咪凍過水
唔該曬巴打
想問多一條問題 因為佢email冇寫點樣俾錢買飛
係咪要富士急行線其中一個站counter買返book好左既飛?
JR EAST既站得唔得架?
輕井沢唔駛諗一定係Tokyo wide area pass
https://www.jreast.co.jp/multi/zh-CHT/pass/tokyowidepass.html
你想坐展望席? 如果唔係唔駛book 去到車站買就ok
展望姐係景觀特快?
係呀900yen唔介意加埋
但我有Tokyo wide pass
係河口湖站show返職員我個booking email同加返900yen就得?
唔係 展望席只係景觀特快其中一卡
如果你坐自由席就唔駛補錢
多人座: 1號車 2人座B
乘車人數(成人): 2名 4,940日圓
(乘車金額: 1,170 *2 特快金額: 400 *2 特別車輛指定座金額: 900 *2)

我應該book左展望呀
都係搵職員補900yen?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞