日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
JR 63分鐘 阪神+山陽 95分鐘

呢架以前叫あさぎり既特急本身知名度太低
重點係多數遊客覺得去富士山=河口湖
啲人坐富士回遊又唔係為咗喺車上睇富士山
係為咗去河口湖咋嘛
河口湖幾多香港人先得㗎
入站嗰陣壞車?
融雪
我記得當晚係有開振替輸送
JR出閘嗰陣拎張紙仔就得
真係蝕左
不過溝通唔嚟又真係無辦法
振替係建基於你有買咗jr飛錢但係坐唔到喎
你ic卡都未比晒全程錢 無得賠㗎喎
除非你入閘前比咗錢買紙飛就可以
咁睇嚟下次遇到惡劣天氣又唔係用PASS既都係買飛穩陣
記得有次橫濱坐去羽田機場 京急中間收咗皮
都係買京急紙飛 跟住過jr坐去川崎 跟住行去京急個邊坐返去羽田
京急平過jr 慳錢
用 pass 應該冇得振替?
PASS一定無

坐十幾個鐘都未到啦
台北搭新幹線去石垣島就有得諗,沖繩都開始嫌遠
線路内に棒を投げ込む動画が炎上 「刑事上、民事上の責任が生じる」JR四国が注意喚起(ENCOUNT) https://news.yahoo.co.jp/articles/bb4a92b1bcf5fa99940f529f344402e01078c4ef
うめきたの「地下ホーム」を開業前に一般公開 フルスクリーンドアなど披露 JR大阪駅(MBSニュース) https://video.yahoo.co.jp/c/16778/edf757ddb6c5dad9b18bfa3f99306f7fe6197b7e
一定冇
仲講明全日停駛都唔會賠俾你
振替係建基於你有買咗jr飛錢但係坐唔到喎
你ic卡都未比晒全程錢 無得賠㗎喎
除非你入閘前比咗錢買紙飛就可以
咁睇嚟下次遇到惡劣天氣又唔係用PASS既都係買飛穩陣
用 pass 應該冇得振替?
一定冇
仲講明全日停駛都唔會賠俾你

嘩,呢個真係唔講都唔知咁癲
難波出發去到三宮/高速神戶轉新快速ok 的
梅田就直接新快速啦
阪神+山陽會搭到懷疑人生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞