日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
N700S 外形靚啲,普通車(對應二等座)同Green Car(對應一等座)都應該舒服過CR400BF-Z系列,所以 N700S 依然穩佔我最喜愛鐵路車輛第一名,唔會改名

同埋和諧號已經out喇,而家大陸新出嗰啲高鐵全部叫復興號
CR400BF-Z 系列商務座全部前向

所以呢個就係你哋啲黃屍嘅盲點,只要關乎大陸就一味否定, 自我催眠,其實只會突顯自己嘅無知
我唔知佢個商務座係咪抄飛機啦,但起碼出到嚟嘅結果就完全屌打曬日本同級別嘅產品(Gran/P Green/D Green)
Gran Class d cheap雞便當都好吹奏仲JR 東窮到cut完又cut而家根本大部分路線同車次都冇 (包括 Gran class 專屬 attendant)

講就容易囉,現實佢有冇借到,有冇裝到吖?
冇就係冇呀嘛,Gran Class 都仲係 Green Car 張凳執少少加個龜殼就算呀嘛,咁咪比大陸贏番次囉,大方啲承認有幾難啫
愛國愛港返去建築國家啦
開返個勁共和諧鐵道交流區
我真心想知佢點將張凳倒向

兩邊車頭都有商務座
定係唔賣向後既位算數
我要承認 曾經都同在座各位一樣睇低祖國嘅鐵路
早幾年返大陸出trip坐過CRH380B 商務座 overall 體驗都係一般
不過智能動車組出台之後完全令人刮目相看
型號名有Z嘅就係智能動車組
暫時有 CR400AF-Z 同CR400BF-Z 兩大 family
都係地下有個腳踏可以轉方向
都話中國嘅鐵道今時唔同往日,high tech得嚟亦好人性化
btw 題外話我都接受唔到長途到頭車
所以一直覺得 QR Qsuite 唔係一款好嘅product
人性化都講得出
4800+4000,你OK就得

希望坐到車頭位
唔係大時大節應該得嘅,我聖誕都係咁book到
原來係塊屏風固定
我終於明佢點轉

https://zhuanlan.zhihu.com/p/385017782
返嚟架普通踊子係去到日本劃位都仲有位坐
係呀,個商務座真係冇得彈
咁鍾意中国鉄路,點解唔開番個中国鉄路消息交流區
平和島溫泉平啲
可以預約接送巴士去羽田機場
之前想book 但撞正佢裝修
改咗去台場大江戶(而家執埋)
叫佢改名先啦
中国自煮燃發嘅高鐵好失禮咩
咁愛国但就走去用埋小日本新幹線列車型號做username
咁4號餐車係咪一定要用佢個Saphir Pay先買到野食?
申請ac要sms認證
因為佢自己都知冇人理,咪走黎做寄生蟲,仲要特登改個日本代號混淆視聽
平和島暫時冇咗凌晨羽田巴士
咁你要問返#644嗰位人兄做咩無端端提起中國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞