日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
唔使
不過唔可以坐太耐,限時20分鐘
食完就要走
收交通系IC / Credit card
唔好意思有啲on9問題想問問
關西廣域pass想搭新幹線自由席係咪插飛入閘直上月台就得?
yes
想問一下山陰山陽+北九州張jr pass, 網上買完係咪同樣可以早一個月上九州個官網俾1000yen mark位嗎?
冇記錯係唔得 要九州自己出嘅pass 先得
send email去問過
e5489 book要畀錢
九州嗰個唔用得
thanks,但點知邊d要劃位?
睇過d路線,係咪揀最短時間就得?同係咪用pass就得?

未去過日本
再去過
其實值得再去
果啲地方一年四季景色都會唔同
係 但你要首先tick 走巴士因為pass 唔搭得
唔該曬因為想由福岡去角島大橋/元乃隅神社果到,唔知到時點買車飛
第一次係官網買JR EAST PASS
想問係官網買都係只可以買一個月內?比如依家我只唔可以買到4月頭先開的PASS?

謝謝
下關坐山陰本線上去?
明白
咁買完PASS如果個日要BOOK SL 就大鑊....

唔該晒
想問下大佬們 我用JR TOKYO Wide Pass預訂左富士回遊指定席
但岩岩發現取票日期揀錯左(揀早左一個月
請問我到時仲攞唔攞得返張指定席車飛
肯定係JR問題。早幾星期試幾次加 Aeon JCB,JR 網係咁加卡失敗,但係 Aeon 每次都 send SMS 話我消費 JPY¥0.01,仲即刻打電話問我係咪我簽。我話係我簽,你係咪攔住咗唔畀過數,佢話冇攔,見你係咁簽睇下咩事啫。
JR East 落地要用張信用卡兌換 pass,點兌換嗰度有寫
八掛一下。而家上網買jr east pass,去到用機(scan QR code+ passport)拎, 照計唔使埋張信用卡係邊個?(雖然我最後用到自己信用卡買)
應該都係。之前響日馬買嘢,明明同一張卡之前買過嘢,但果次之後就用唔到。打去銀行問,佢地check到有request(from 日馬) ,但銀行都冇ban到個交易,佢地銀行方面嚟睇係冇問題。
你可以留意下JR西日本嘅觀光列車,有價由下關去萩,你上JR西觀光列車官網睇下佢個運行日子同你啱嘅話,我估呢架車唔會坐滿。唔啱日子當我冇講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞