日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
岡山・備後エリアに導入する新型車両227系報道公開
https://youtu.be/VEuU0du4hPI

【徹底解説!】新型車両「227系"Urara"」報道公開、その魅力をJR西日本担当者に語ってもらった!
https://youtu.be/CWe-8mskx0s
站入面有餐廳?
呢單係尋晚
得返國鐵山口
好似唔駛PASS都得...
閘入面應該得立食
2023年02月02日 20時02分現在
【鹿との接触による列車への影響について】
本日(2/2)、函館線 納内~近文駅間で、札幌 17時30分発 網走行き 特急オホーツク3号が鹿と接触したため、当該列車に運休が発生しています。

撞鹿撞到運休
因鐵日任1/1

早幾日睇完呢個post就去咗試吓
真係幾爽
Day 1係關西機場 去白濱
Day 2 白濱去大阪
Day 3 大阪
Day 4再去京都
Day 5-6 大阪 去機場

想問下係咪應該買個關西廣域pass呢?。會抵啲?
好似都唔係慳到好多
有冇cross seat
睇完條片發現有 咁我就更加唔明點解和歌山227系唔整
https://www.youtube.com/watch?v=rRYbU8_s6Yw

IGR岩手同青森原來靠貨物養住
成日都覺得 JR 貨物好低效率,個貨櫃好似唔跟國際標準大細
咁佢D櫃都唔預直接上船
又冇同其他國家鐵路連接
係KKDAY買左JR東日本鐵路周遊券
(東北地區)

1.想問服務中心時間會唔會有變? 要唔要預早好多去兑換? 星期一 1555到成田
JR東日本旅行服務中心(新宿站)新南檢票口
[2022/12/20~]
窗口
全天:8:00-19:00

JR東日本旅行服務中心 -成田機場第2·第3候機樓
[2022/12/20~]
窗口
全天:8:30-20:00

2.
之後係eki.net預約左新幹線指定席, 但我按左係新宿取票, 想問下係唔係一定要新宿拎? 可唔可以唔edit情況下係機場拎?

Thx各位
有樣嘢想問返你轉頭。ekinet 攞指定席飛要你揀地點,當中有冇選項係指定席售票機攞?因為最近有 passport scanner 嘅指定席售票機已經可以攞飛
真係無留意 去睇下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞