日本鐵道消息及旅遊情報交流區(76)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
同埋有冇咩必食餐廳推介
上網推介個D多數遊客店黎
好少聽人去河口湖滑雪咁
多數都去輕井沢/gala湯沢,搭新幹線去都好快
因為想睇富士山
又未滑過雪
順便滑埋
你行埋河口湖定fullday滑?
但好無癮,跌下跌下就一日,成身散晒但咩都冇做過咁
幾年冇外遊有點迷惑,想問下下面個名古線近鐵四日市既時間表,下面班次係咪講緊由名古屋站出發既時間呢?定係由四日市站開出時間呢?

而下面呢個湯之山線近鐵四日市既時間表,下面個班次時間係咪由湯之山溫泉出發既時間呢?還是係四日市出發既時間呢?
黎緊上高山留左71分鐘係名古屋轉車想食埋lunch
坐1448發果架ひだ
請問下中午時段站內餐廳會唔會好爆,邊間好食唔想中伏
你自己都話係四日市站既時刻表
下面例子寫得好清楚,數字附近文字啲意思係咩
全部都係近鐵四日市站列車既出發時間
正路係向四日市向名古屋方向
即四日市站車個時間

下面一樣,係坐去湯之山溫泉方向四日市個站開車個時間
圖中都寫曬中文啦,你話唔識日文睇唔明就話姐
唔該哂樓上幾位。
係既,幾年冇出門到做功課時真係明明寫中文都睇到有點迷惑。
山手線有咩人身事故?搞成點
有啲delay咁囉
12:32頃、渋谷駅で発生した人身事故の影響で、列車に遅れが出ています。(2月2日 13時15分掲載)
見到內外線停
以為有大單野死人
應該係停運?

JR山手線は、午後0時半ごろ、渋谷駅で起きた人身事故のため、内回りと外回りの全線で運転を見合わせています。

また、この影響で湘南新宿ラインや埼京線でも運転を見合わせる区間が出ています。
睇yahoo講已經開返
反而係橫須賀線嗰邊有人身事故搞到運轉見合

唔該哂
東京美食分享區(9)
https://lih.kg/bvCpthU
小弟2月尾第一次去名古屋
買左昇龍5日pass
有幾樣唔明
1,我見名古屋去高山要預約,但佢個網站好似得電話預約,但我唔識日文要點搞
2,我見佢個網站寫5日內要購買唔係就取消,但我買pass唔係應該唔洗比錢咩
我網上見到有無限續5日方法,但唔記得咗續係咪就要比錢
3,我有一日係諗住高山-》白川鄉咁
但係我見有D又話要預約,有D又話唔洗預約,咁姐係點?
大概係咁多,唔該
好唔好食tabelog幫到你
全部鋪頭冇位便當上火車幫到你
不過你1337先落車,lunch time 尾啦,唔使咁擔心
用google search la
有frd嚟緊想去立山黑部,我推咗option券畀佢,但好似仲未有2023年嘅資料
連續兩日disney會好攰
你第二日仲要去河口湖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞