年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
腿張開啦 問問問
三字頭做個決定都要上網問
係咪負皮多你即刻被條仔中出呀
生咗就會搵到錢養
信心呢家野係講勇氣,無對與錯
你真係等到100%先做,到時都50歲,生鬼生馬咩
但你唔想生仔,又拖住人就好仆街囉
快啲分手啦好心你
屌條女條女無份爽?
依家你覺得做愛係女人服侍男人?
錢就要人哋屋企人比
人哋無攞唔代表係應份
都要有個時間表
冇心就唔好拖落去
都6-7年大家應該要有共識
男人想要小朋友你堅持唔想生,遲早搞到會分開,所以你要同佢傾好先。如果你唔想生但夾硬生咗出嚟,怕你會有產後抑鬱。
我識一個人,佢仲係結咗婚,男家成日逼生仔,但個女好唔想,個老公後嚟有第二個跟住就同佢離婚。
你住係男友度
想享盡著數之餘
又唔想生仔
咪撚玩啦屌你老味
一齊六七年點會唔知
都要一齊住喎

你都講左佢鍾意小朋友啦
無謂自欺欺人 自我解脫啦

你根本就唔想生又扮唔知你男朋友想生仔
同時又住人屋企 成家就曬你好無
最好你男友結紮埋添
你男朋友好有錢架?
樓主典型弱智港女
講緊生唔生仔
無啦啦扯到佢男友家庭狀況
仲有你避年 你避得幾耐?
遲早都要面對架啦
男朋友撐你尊重你就唔好要佢難做
佢自己想唔想生先,佢都唔想嘅話其實件事係你兩個決定好
如果因為佢屋企人講,你咁啱聽到,而佢已經幫你擋咗,仲要再氹返你返嚟然後一齊搬走
佢都會好辛苦
唔係比廿蚊佢搭巴士已經好好
生,生完再搬走
其實我唔明
點解你要住人屋企
寄人籬下好開心?
唔知樓主咩情況,有冇俾租,做家務果d
但目前就咁睇客觀事實,樓主就係住左係人地屋企

你嘅講法我睇到唔係幾舒服
將女性嘅價值講到係「俾人屌」,然後咁樣叫做互惠互利,其實係貶低緊女性嘅價值
男女拍拖都唔係只有「性愛」,而「性愛」應該要雙方都覺得歡愉,而唔係女性去迎合男性,望周知
3字頭 人生剛剛起步 無咩信心
真係,仲要同居屌咗咁多年
我認為條仔係為咗屌條女先俾佢住
唔代表我認為女性價值俾人屌
that escalated too fast
0/10
又唔使咁灰嘅過份悲觀
你呢啲咪係典型嘅性別定型
唔明點解你未聽唒成個故,就認定個男人為左屌女人而俾佢住?
有冇諗過係個女仔無地方住/唔想俾舊錢租/希望盡快同居生活,主動要求另一半?
有冇諗過件事有好多可能性?
點解你要第一時間諗到係個男嘅為左屌女而提供地方?
咁唔係代表,你性別定形左女性係性愛中永遠都係「提供歡愉」嘅一方?
死臭雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞