年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
你男友阿媽係返自己屋企喔
佢有冇照顧好屋企都唔到你講
間屋入面佢哋先係一家人
萬一分手你地其實陌生人黎
其實你男朋友鍾意小朋友,大家價值觀都唔同,已經可以分手,唔使怕搵唔到另一個,香港大把男人唔鍾意小朋友㗎放心啦
你又知條仔肯同佢一齊走?
好可能係特登叫屋企人上黎講說話樓主聽啦 真係要講E+咁多app洗咩上去佢屋企當面講 退多步 要當面講唔想比樓主知 約樓主條仔出街食飯先講一樣得
其實唔洗諗咁多 杞人憂天 經濟能力&夫妻關係ok就完全可以生
你識為下一代諗 已經唔會做唔掂媽媽
如果個個都要完美先生就死得
唔好上咁多連登 呢到啲loser一定乜都賴父母賴家庭
又係 平時就大聲屌男人識唔識生仔

但而家啲女人10個有7個都話唔想生 話怕痛、身材走樣、有風險
乜原來佢3字頭 cls 仲唔生幾時生
感覺你地分手係遲早既事
如果唔分手咪拖多幾年拖到感情淡曬
你男朋友之後有d錢嗰陣就會一腳飛起你
搵第二條女生小朋友建立幸福家庭
到時你可能四十幾都唔知點算
呢啲例子見好多
男人老狗點解會鐘意小朋友
你男朋友成條廢柴咁, 人生大事都要比個老母控制住, 個肚係你既,生左落黎你會好受?
唔好理佢 邊有得逼架生仔
咪就係
又要住人哋屋 又要唔撚就人哋
咁撚有骨氣咪搬出去唔好撚生囉
咁簡單
又要住又要唔就人哋
當人哋係乜撚野呀?
更垃圾既係又要住人地度 又唔守人地規矩 又冇骨氣quit
好似畜生樓主
又好似幾有道理
你男朋友咩態度?由頭都尾都冇講 點解唔講?
其實就算唔有錢 只要父母關係好 有家庭溫暖
盡力比最好既佢 個小朋友已經唔會慘唔會窮
講窮大把人仲窮 窮定富喺香港只係相對
香港冇人會窮到營養不良/買唔起衫(黃賭毒除外)

連登啲垃圾要父母送層樓比佢先唔係生佢出黎害咗佢
3字頭仲未生
你真係搬走唔好害人算
好大陣怨婦味

想生仔=垃圾人種傳宗接代
你最撚高尚啦loser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞