年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
又一對分手
做愛生仔咋
學識下點做人先啦 成30歲人 唔係好掂
都已經三十幾歲人就唔好被on9女權洗腦啦

能夠同喜歡既人一起生兒育女係一件好開心既事黎
識人又係痴男朋友屋企住
無正職無份交租無分擔水電煤
最仆街係背住男朋友出軌
呃埋另一個做第三者又拖住2邊
點知反而覺得全世界欠左佢
你係叻嘅就唔使痴人屋企住啦,冇料真係唔好扮四條,唔想呢樣個樣,剩係想想攞著數,岩吖,你唔好生仔吖,唔識教又做唔到身教,生既一定生仆街仔。分手啦柒頭,咪撚做寄生蟲。
樓主跳樓死就最好
搬唔搬走都冇用,一樣要面對㗎。
一係就及早分手,放過男朋友之餘亦放過自己,先至係負責任嘅表現。
起碼唔會令男朋友因為樓主嘅價值觀問題造成負累,咁樣對佢人生規劃都順暢啲先。
乜你覺得俾人屈咁陰公呀
我就唔鍾意屈人嘅,俾個機會你解釋下自己嘅想法啦

「條仔為左屌女俾佢住」
請問你係樓主嘅邊個comment,邊一忽,睇到蛛絲馬跡,令你得出「條仔為左屌女俾佢住」呢個結論呢?

我就覺得你無憑無據,講咁嘅說話好唔負責任、好唔尊重人
但我最唔鍾意冤枉人嘅,所以問清楚你,你有咩原因,令你係呢件事上得出「條仔為左屌女俾佢住」呢個結論呀?
條垃圾樓主根本就想開post圍爐屌鳩佢男友老母
都話生唔生係假議題
乜撚野責任呀,人生起步呀全部廢話黎
女人做到你咁真係好撚廢,樓主你收皮啦,成撚個怨婦咁,住你就識住,你自己有冇諗過點改變呀睇死你條廢柴開完post咪死狗咁款賴死唔走,冇你條仔幫你就一事無成
hkx1又當新聞出了
記者轉行做作家喇
如果唔洗住人到要人投資落你到,你個心態都正確既
你點分到係男方主動要佢一齊住
定女方痴人地屋企住
兩樣其實好大分別
睇嚟你智商都係3字頭
主動比就唔叫投資?咁你養下一代果d都唔叫投資下一代啦八達通
你一開始既立論已經不當預設緊啦
然後似乎自知柒左,就晌度瘋狂遊花園。

又動機,又乜柒
講咁撚多野,就係唔講個立論(所謂既"男方有咩想法")的reference晌邊度...
遊花園遊得咁叻,打乜撚野筆戰阿,走去做高官啦,乞題邏輯大師

btw,聽聞呢排毒撚為左同女人傾計,攪到要上網討論女權喎
希望你唔係淪落到咁既人啦
分手搵過個最好,3字頭其實仲好後生,而家啲人咁長命,結完仲有咁多年對住佢,到時結完更加會焗你生。
佢只係仇男張芊惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞