年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
佢自己既住屋需求都係佢既添,幾時比返租呀
廢囉,只想要權利但唔想要責任,女權自助餐
個仔女人冇份?你買樓都唔係full pay 啦戇鳩full pay女人
你仲癲添啦反生物賤種人地想生仔唔比人地生,寄生人地吸人地血仲要話人痴線
只想要權利唔想要責任
好過樓豬啦,咁大個人要痴人地屋企住
係唔想負任何責任
樓主
我有貨呀
咪係囉,床位咋麻,做咩唔搬
性愛唔係平等?你當女人係咩?咩叫條仔想屌條女先比佢住,啫係你本身覺得女性做愛係應該計價?你當女人係雞?
交租啦八婆
我建議你 分手搵過個搵錢能力好啲嘅
如果只係經濟問題導致你唔想生 對方卻覺得經濟問題唔係一個問題 呢個就係一個問題
因為唔係 你唔想生vs你男朋友想生
而係喺生育及養育問題上你認為生咗就應該畀好嘅生活小朋友 呢方面好明顯佢係冇咁嘅自覺
佢個觀念係天生天養 但你個觀念係自己都未搞掂唔好累個小朋友
你30歲咩人生剛剛起步
就黎變高齡產婦
冇錯 爬文睇樓主都唔係唔想生 只係唔想窮生窮養
要同男朋友傾嘅一來係錢嘅問題 二來係養育方針問題
老實講 結咗婚未結婚都唔想同屋企人住
真心,移唔到民唔好生仔,盞害咗佢
男人點大肚?
真 只要搵到個好鍾意小朋友既女人 再講多兩句你唔肯生 佢就會同人地生
仲要自以為自己好有道理

發覺好多人其實未必錯得哂(齋睇件事),但往往係個搏屌態度令到好多人鬧9佢
唔明白點解生仔湊仔好似要傾斜去女人責任咁?
點解要搵自己老母笨?個孫佢呀嫲冇份?你自己怕同奶奶嗌交麻煩所以麻煩你老母?
再者,點解唔好旨意男人,意指你老公?
喂大佬呀生仔係你同你老公嘅下一代
要4大長老湊已經屬於冇能力生仔啦
仲講到好似好有計劃咁醜唔醜
轉位思考,其實有無唸過男方貪你乜撚樣呢?
一齊6~7年有無為男方設想過,一味要人照顧你自己感受。
我唔係樓主

>唔明白點解生仔湊仔好似要傾斜去女人責任咁?
你屌都無用,係事實。好多野男人無撚用嘅。

>點解要搵自己老母笨?個孫佢呀嫲冇份?你自己怕同奶奶嗌交麻煩所以麻煩你老母?
照顧bb 一定有衝突,你可以屌你老母,你唔可以屌你外母。壓力大好多。

>再者,點解唔好旨意男人,意指你老公?
喂大佬呀生仔係你同你老公嘅下一代
要4大長老湊已經屬於冇能力生仔啦
仲講到好似好有計劃咁醜唔醜
有姐姐有四大有車有大屋只係無咁辛苦。揍bb嘅工作量係由無到無限,例如教育,出去玩,有$都要肯比心機時間架大佬。
姐係條仔屋企痴撚線,唔好放個癡線佬出黎害下個女仔
生唔生仔係一對伴侶相處既core問題 遲早都要面對
一個好想生而一個唔想生 真係分開好過
唔同其他小問題 生活習慣可以協調
佢咁想有小朋友 呢刻就算話可以唔生 再過幾年心入面都會埋怨你
長遠關係都唔會好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞