年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
男朋友鍾意小朋友,我就麻麻地

建議你放生男朋友 唔好拖累佢,等佢早啲搵過其他女人生 共組家庭 佢屋企人都想有小朋友 。唔介意湊! 你好似係到阻緊佢地咁
拖多十年八年,你又老咗 生唔出 想搵過個男人都難,你男友又要遲多十年八年先有機會有小朋友 。。
分啦 轉過頭跪係到求你返去
你條仔咁都要聽老母講 點過人世
先唔講你男友屋企人

你男朋友鍾意小朋友 你唔鍾意
呢個分歧遲早都要面對
都係睇你男朋友點睇
不過如果一個一定要生 另一半一定唔生
呢個分歧都幾難得到一個十全十美O既解決方法
唔生就咪纏着個男人啦
樓主的確無乜建樹 又住又拎,唔肯生仔,又拖住佢地個仔,3x歲無貢獻,仲痴住佢地間屋咁耐,租都蝕埋
有能力搬出嚟住先
仲可以養好自己先好生仔
你已經係一個廢柴
你男朋友又係一個廢柴
唔好生多個廢柴係世上
無錢養唔起就唔生 你唔想湊 唔想要小朋友就唔好迫自己生 男朋友連自己都湊唔掂更加唔好生

對方真係好想生要小朋友
你就放生人 唔好阻住人
到時時間耐左 你又唔生佢又想都係要分手

寄人籬下 食佢嘅住佢嘅又無d 貢獻
憑咩有意見
一係你搬走 一係你聽佢話
佢唔係你老豆老母 你都唔係佢個女
無義務係你無貢獻嘅程況下對你好
唔生就躝啦。阻住地球轉,諗住住得一日得一日呀?死撚返去同老母住啦
講到咁穩陣咁保守,直情唔應該同居添啦!
段感情未firm你又夠膽上人地到住?

公你贏,字佢輸
你唔係同佢屋企人拍拖, 就咪住o係佢屋企人的屋企啦
樓主連做生仔工具都無資格 憑咩繼續賴死係到?反而住咗6-7 年慳咗唔少租就真 ,樓主當咗佢間屋係儲錢工具就真
未拍拖但有諗過一齊既話其實唔多唔少都要傾下會唔會想生仔 其他野都有機會仲有得互相遷就 但生仔真係無 如果一開始就知道大家方向唔同既話無謂浪費大家時間
條仔咁垃圾搬出黎住都無能力
生出黎又三代同屋
聽到都攰
分手好過啦
睇怕佢屋企人都on99
我覺得你應該直接同男友傾
生仔 養育小朋友既程度去到點其實都唔係無數計
如果你係擔心錢既問題咪計條數俾佢知
大約到收入程度咩level先 等佢有個目標努力

咁如果真係底層價值觀唔夾
寧願盡早分開
佢呢下發癲 成件事好有喜感
你唔想生就搵返個相同理念既 搵個鐘意小朋友既做乜鳩
佢屋企人日日洗腦 你遲早都要揀
未結婚就搬入男友屋企住 唔會覺得煩住人地屋企咩
當人地真係好歡迎你 日日俾佢屋企人望住 咩私隱都冇晒啦
走啦,人哋屋企趕你走係人哋權利

廢事要人出到聲啦,況且就咁聽你男朋友好似冇乜主見咁,同屋企人講嘢一套同你講嘢一套,而且最大問題係佢廢,咁大個人冇能力出嚟住獨立,屋企人講咩都要聽嫁啦

我覺得你唔想生唔係冇錯,錯係錯在你揀咗個唔啱你嘅男人,早走早著唔好晒時間,你都唔細
刻意比你唔小心聽到定點
如果係真係分得
正皮左

但係三張野仲 "我自己都係人生剛剛起步"
你坐正

其他國貨負責生仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞