年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
你好撚廢呀
1968年電影魔鬼怪嬰,班邪教信徒圍住見證撒旦中出女主角
唔好害人,分手啦
其實早幾年已經同過男朋友講,不婚即分,但佢都係無求婚同好似無左回事,自己又有感情,又拖多兩年,之後琴日先知佢比partner 呃哂d 錢,無錢同我買樓結婚...但誓估唔到佢家姐講d 咁難聽既說話,實在太狗血

至於共識,因為我心意成日變,佢自己都誤會左我真係唔想生仔,但實際係我同佢相處知道佢有無能力/責任照顧一個家庭,所以係未達成,不過琴晚都真係攤哂出黎講
你都講到佢好鐘意小朋友啦,喱一日遲早都要黎,係你一直呃自己遮,諗住痴得幾耐得幾耐

好心,明知唔岩就襯有青春搵第二個啦
有事既時候,其實冇人會幫你
其實我一直想搬走,佢老味唔高興我帶走佢個仔,迫我地同佢住我唔係寄生蟲
乜連登仔唔係叫人喺香港唔好生仔?
上bk 問喇 果度大把JM
Agree
你要諗證明你都唔係太適合教小朋友
佢嘅世界唔同大家嘅世界切勿太認真覆佢
搬走我會,不過我以為兩個人相愛,生活幸福就可以,有好多人結婚生仔最後都係離婚,難道父母又高興咩
個原因都幾九唔搭八
其實係你自己係咪都要貴養一個細路姐,生左認真平養,預左乜都有就算唔洗最好最好,又洗得你幾多錢丫。

係因為你住係香港,日日上連登上ig比太多「最好最強最多」既野洗腦,呢度大陸妹就比港女諗得通好多啦。
係,分開左一天都光哂,佢有佢未來,我有我幸福
感建分
人地點諗關你咩事
做好自己咪得
唔好係香港生啦
細路好慘的
你咪同佢講你價值觀係咁,如果大家真係唔同咪拜拜囉,你唔想人難為你,咁人哋一樣可以有呢個要求
想你地扑嘢
可能每個人對剛起步既定義都唔同,我誇張左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞