年初四被迫生仔結婚,唔係就call 埋的士趕我走

523 回覆
7226 Like 245 Dislike
我男朋友咪話唔可以因為呢個原因就叫人(即係我)走囉,之後就聽唔到佢地講咩
未結婚催你生仔
今日先年初四你都喺度都叫避晒年
事實上,其實我男朋友都無錢,生左都係辛苦養
我唔係真係十分唔想生,只係真係無信心
男朋友鐘意小朋友,你遲早都會收皮

你唔想生唔係錯,但唔及早分手晒大家時間就係你錯
人生大事呢d野你三十幾歲人應該自己有分數

唔想生唔通為左繼續寄人籬下而夾硬生咩再者佢d屋企人咁撚樣講野,俾你生左細路,繼續住係佢屋企都唔會好過
可以
我點估到佢會晚晚上黎,連上左三晚啦都,佢明明出去食晚飯仲要走上黎食橙,平時就住大陸,獨自開開心心,老公仔女喺香港,唔覺得佢有照顧好屋企囉
早啲分手啦 生仔係一世嘅事
你唔想生 你男友想生 一齊就有一方一世遺憾 bad end
你都唔細啦,呢啲嘢緊係直接同男朋友傾
唔通又拖多幾年先傾咩
即場除褲追撚含
肯定以後唔會再問
3字頭 仲人生剛剛起步
曲線呃正皮
你d論述都幾九唔搭八
講d嘢完全對個討論零意義

Btw 你真係好撚自私
男朋友俾你住俾你避年仲要氹番你,咁對你都算體貼,你上網唱鳩人
一句那有錢咪完左冇錢生條毛?
sad but true, 唔似所有連登仔咁美好
咁叫唱鳩佢咩
睇死條八婆都無比返租男友
咁你男朋友點回應佢屋企人先?
同埋講多少少你男友背景…

無謂嘥大家時間
唔係啦 我諗你誤會左 係唔好放你男朋友出黎害下一個
咁又唔好咁武斷
可能樓主有俾返啲洗費盛盛
不過呢啲都唔係重點
重點係樓主同男朋友之間有冇共識
同居咗6 7年都唔知佢想唔想要細路有啲講唔通喎
你了解佢或者佢了解你夠唔夠先係問題癥結
如果你地真係為對方切想
一定會有解決辦法
最緊要攤出嚟講
如果唔係盞嘥大家時間
P.s. 唔使介意其他人講咩三十幾歲先起步
我唔覺得有咩問題每個人追求嘅野都唔同
第一 住人屋企冇野好講
第二 人地講到咁都冇乜考慮餘地
第三 呢個年紀連生唔生都自己決定唔到 生出黎都係害左個細路
所以答案由頭到尾都係搬出去 樓豬竟然唔明
佢地心入面的意思應該係唔喜歡你寄居o係佢地屋企,
如果你同個仔係結婚生仔的話都有d建樹, 佢地可以忍你咁解。

一係就搬走,
一係就分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞