27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
你都痴線 事實唔比講?
去英國應該住一線城市,倫敦中心區
但嗰度仲貴過香港
所以樓價貴係有原因,有人氣,夠熱鬧
貪平住二三線城市,其實同大陸汕頭汕尾差唔多
900磅月租
都畀唔起
即係八千幾蚊
佢香港要死幾多次?
8100蚊租到倫敦
生活易la
你親戚冇去過英國就移民?
我專登講明倫敦中心,最中心先似香港
再遠少少就好冷清
其實樓市市場全世界開放,可買可賣
點解佢月租8000 ,正正就係因為佢值8000
點解中心區有啲要租3萬,就係因為佢值
點解香港好多地方都要2萬?因為佢值
唔值嘅你可以賣咗佢,移民去第二度買
樓價跌咁多,係咪香港突然又唔值錢啊,基因明?
其實加拿大都有呢一種冬季病好平常食多啲維他命E,當然你去到外國生活有啲嘢要調節
簡簡單單又閑閑的都可以唔一定要似香港。例如買名牌,因為好多鬼佬其實都真係唔介意
馬鞍山今個月約90宗成交,造價回升,嘉華星濤灣一個中層2房以742萬元沽出,較月初一個低層賣650萬元升近100萬元。

你講得啱,某啲因素改變人嘅睇法,咁咪突然唔值錢囉。情況好轉之後又突然改變人嘅諗法,咪直接回升囉
支那狗
有時係度諗
係香港生活習慣相同
衰都有啲野可以減壓
呢度$8100都嚴貴話生活迫死人嘅,想在倫敦用幾錢租屋?
所以喺香港撈唔掂,要做底層
去到英國,結果都係一樣
要suicide係邊撚到都會啦,成班柒頭
RIP
佢住慣外國地方, 2022年4月先至到倫敦, 果時好可能已經有depression, 只係病情未差至有自殺傾向
呢D個別事件,好明顯係事主屋企人同朋友既責任
無比足夠關心同支援比呢位年青人,迫佢上咗絕路
佢如果響香港遇到類似既境況,一樣會有咁既結局
反而大家要思考下樓主強調「移英」係做乜春?
呢D標題係咩居心,好明顯啦
blocked
物競天擇
D 5毛執到寶咁香港日撚日都有人死有人自殺又唔提
cctoy踩港撚乜都話唔值,
香港樓又話貴
倫敦租又話迫死人
倫敦早前大遊行
要求業主免幾個月租
cctoy有冇幫手?

日日想不勞而獲
香港仲多!
所以我成日話鼓吹人哋移民嗰班真係害死人
有能力根本唔使移民,冇能力個班去到仲慘
唔知點解無人提
會唔會係因為無人知?
你真估我哋係做新聞報道員?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞