27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
但夏天入夜都好光
[
唔知點解好想避開香港人
更加唔想見人
食飯好貴 摺屋企算
難聽過粗口

絲打節哀
照顧好自己,有餘力關心下身邊人,世事無常
你點得出頭嗰兩句?

而家係你屈我喎

我講緊既係2019年,有警暴,所以情緒高漲,先會有極端黃去批判一啲撐政府既人,係好合理

而2023年,無咁多警暴新聞,所以大家都無咁激動,但對警狗既厭惡一直有,只係無之前咁高漲
而2023年仲有極端黃,就好有可能係ccptoy 黎扮極端黃搞分化

我無屈你,只係講返清楚件事
Ur not alone
想避開香港人個心態都幾正常,連繫住太多創傷喇,兼咁多年對住香港人真係受夠晒(香港人有好多缺點,你知我知)
留名
咦喂,我住外國人嘅 share house 我覺得幾 ok 喎,有 cleaning rota 基本上大家會夾份維持衛生,然後又有班人吹下水
同佢地講點慘 真係肯理解同聽有幾多
慣咗比較 隨時同你鬥慘
講多2講你就係5毛唱衰英國block 埋你架啦
倫敦人喺度.....
有巴絲要吹下水,隨時彈個 msg 俾我啦
小弟毒撚一個,唔使有咩壓力
試下傾,可能有啲嘢會唔同啲,信我

Tg: @nohellbelow

Mel 勁多flies
嚮香港個好快黑同嚮英國好快黑完全唔同
唔只早咗兩個鐘
英國啲舖頭又早收
7點後剩低會開既只有酒巴、disco、Karaoke、便利店同24小時超市
唐人街啲舖可能會開耐啲
啲地方又相對分散

無自己車既話,係嚮條燈都唔多既街度,吹住0度左右既風咁行
而且個地面90%係濕,唔係香港嗰種肅殺感

嚮英國坐住巴士遊車河
望出去基本上只係黑色一片,見到對面線啲車燈
過8點後,就算近市中心都唔會有幾多人嚮條街上邊
火車站就最熱鬧
啲過城打工既都係咁上下時間返到住個城市轉巴士返屋企
難架
要搵個肯聽你呻嘅朋友
好多人自己都顧唔掂自己
我做過warner music Toronto個倉
留名睇你變五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞