27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
倫敦真係好貴,我之前去探fd,嗰啲啲租同香港其實差唔多

市中心嘅話,甚至乎貴過香港
依D生活只會更寂寞,唔會因為冇得扑野去自殺
佢地班痴線小粉黃係咁上下
男定女
嫁定娶

雖然我都住過一排
但係好鬼仔外人social 既nice
冇乜野triggger 到深交
Give you a biggest hug
有能力你就尊重
不如直接啲講你冇位恥笑依班人好過啦
vit D呀
證明唔係個個人都岩移民
呢個女人就係一個好例子
唔計佢有精神問題冇錢去移民,只有死路一條
唔好亂咁聽連登講咩5萬就去英國
其實單身移民應該盡可能build up 自己社交網絡,多d朋友傾下點都好d

地獄日日痛苦其實冇人理,咁點解天堂都咁痛苦先?咪又係啲人吹到英國係天堂根本唔會有痛苦出現咁,唔同地方面對唔同問題姐
我係唔明點解會令到人情緒低落
咁租屋既又未到最窮撚
表面上
讀屋村學校個陣識唔少人真係租屋但窮撚
某程度上我覺得係慘過公屋
等於中產既最低下階層咁 都係慘過乜咁 要交稅
收入高公屋上小小但交租 冇書簿津貼
乜政府優惠都拎唔到但要個個月比多成皮野
可能收入係高公屋幾千 但洗費硬性多成皮
不過呢隻就唔洗交稅囉 我欣賞呢隻自食奇力
雖然可能坐飛機旅行都冇錢去
做個濕鳩eo
日日鳩下鳩下無壓力
同大陸汕頭汕尾差好遠呀
窮人移英 抵死
5-6年升個EO1 6雞野
退休前唔aggressive做到SEO都必有10雞
重洗唔洗為個少少租煩 根本自己衰on9走左,又為面唔番香港
仲話開放97後移英
自己睇路感受下英國幾垃圾啦
毒撚表示同感
有部電腦俾我就點都唔會抑鬱
我都覺得好辛苦
Kinda personal and I don’t think so, at least one of my ex-colleague doing this very happily during his time in the Netherlands.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞