27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
Winter blues
隨時好似老鳳咁口裡說移民, 身體卻很誠實
仲有生意係專做仿日光浴
Fion咁醜樣…
有啲cafe 整到夏天咁樣
在外地一個人揹哂所有野的感覺唔好受
在香港你就算本身好獨立,有問題解決唔到都起碼有屋企人/朋友比你申,在外國乜都自己一個硬食

移左民,睇緊呢個post的,唔開心就搵人傾下,唔好自己一個人死撐
死都唔死係香港
屋企唔洗養
已經贏一半人喇
係呢個post 幸災樂禍既五毛
唔好咁開心住好快下一個到你
屌咁你估個個97都單拖去咩
咪又係會痴埋老豆老母一齊去
北歐差唔多11點先天光 3點幾就日落 點會唔blue
返香港都無問題㗎
Rip...
主要真係因為唔識英文
有好多野都做唔到
e.g. 種野->唔識英文買唔到種子泥土
但又無決心學英文
一味賴自己年紀大學唔到野
結果移民困係間屋
慘過留港
識唔識「Live Free or Die」?
無自由,寧可死
感謝少女活出移英港人既尊嚴
人類進化到可以自己製造維D就知有幾重要啦
唔好話歐洲日照短要補充,一般城市人其實都有需要食
香港一年有幾多日有太陽姐

有情緒病嘅建議落腳時同個GP提起,可以轉介有關部門,要mon住唔好唔理
香港人仲係覺得睇心理學家=癡線
其實有錢人當畀錢人做情緒垃圾桶,定時定候紓壓,唔一定有咩人生難題
你好輕微嘅時候唔去睇,等到爆大鑊先睇嘅時候就真係變咗癡線了
預防勝於治療,都包括情緒病

我唔會建議人搵朋友傾訴,佢哋做唔到完全unbiased,亦唔知咩叫聆聽,講兩句就變咗一齊放負/一係就叫你試下唔好唔開心,傾完分分鐘仲會覺得"都無人明白自己",而變到更加負
搵專業人士好好多,唔知NHS有咩包有咩唔包
如果滿足到性就可以既咁只係動物層次
南加州啲天氣同個vibe堅正
同埋用英文
(南歐唔識本地語言係爭啲)

Florida天氣都OK, 但太退休feel
唔通同你講扑嘢扑到空虛寂寞咩
無人會講自己陰暗面
吹到愈大愈好,掩蓋自己嘅不足、寂寞、空虛

性愛同物質係一樣可以好容易得到,而且會令人羨慕嘅嘢
但每個人心裡面其實只係想有人認同自己愛自己,只係無人敢去承認
大陸 割9 你
所以最後當佢個仔去學車嗰陣, 我哋逼埋佢老母一齊去學, 叫做有啲細藝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞