27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
Cctoy嬲到癲
咁我個friend個阿媽好啲, 佢只係淆底

後尾學識咗揸車之後, 可以自己揸車出去買餸, 行吓街, 唔使由朝到晚屈喺個basement入面等個老公同個仔返嚟.

仲跟住仔一齊去上嗰啲教會免費嘅英文班(個仔主要係去溝女),淨係頭嗰幾年幾抑鬱, 之後正常返曬
佢租basement, 冇可能會讓到寵物同種到花
一日食一餐都唔係經濟問題
如果一條友過到來又有情緒問題真係幾難捱。語言文化唔同識本地朋友唔容易,識香港人又比人話圍爐唔融入當地。上去啲移英群組求助啲人就淨係識冷嘲熱諷話你窮就唔好移民,唔掂就返大灣區,有乜事都唔好投訴、唔好求助,話你會整臭香港人個朵,驚死你會影衰佢地。
自己組返個谷得唔得呀
鬧人嗰啲就踢
假新聞樓主5毛
種下多肉植物,室內植物都得
任何令我哋接近大自然嘅嘢都會產生腦內啡
減肥
係香港你鑽木取火?
叻既人去到邊都係人才搵大錢 加果少少人工算得係咩
有車有腳
有車就算無咩做都可以揸車兜下風

個人無咁頹
天氣會令到人depression到自殺
Come on
Don’t make excause
睇死過多一兩年一堆垃圾回流香港
走咗就咪撚返嚟啊
上面有提,佢後尾都好返好多.

但另一個, 到我同佢哋反面嗰陣都仲抑鬱ing.

其實仲有一個又係抑鬱到爆, 識佢嗰陣好地地, 後尾狀況越嚟越差, 一日24小時14個鐘都係醉酒狀態, 淨低8個鐘係飲醉咗瞓著覺, 得兩個鐘叫正常清醒.

佢老公做bartender, 晚晚都開工, 只能夠叫我哋有時間就多啲陪佢(出去飲酒)

後尾佢侄仔過咗去加拿大留學, 叫佢幫手照顧, 慢慢就開始正常返.
Come on! 英國生活費貴?你睇吓啲牛排,牛油同牛奶先啦, UK is heaven 🎊
Many of them like that
究竟年紀大到幾多 先會覺得自己好老 而無決心學英文

其實 學英文需要既決心有幾大?
哎呀,巴打,有咩大家傾下啦
台灣講生活點都好過香港 英國
上黎開post 講下tesco牛扒點平 踩下留港撚 咪心理平衡返啲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞