27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
Go to find charity or council, they will help you even you have no money.
想問下Holborn 好唔好住
唔知貴唔貴
收入低又交貴租
月月清的話就永世無積蓄
好多英國後生 無父幹的話都係咁
點解會笑呢?我喺澳洲抬石膏板、搬啤酒嗰啲又唔見你笑?
Rabbid & Mario
真係搞唔掂
咪返返黎揾屋企人
留得青山在呀清
就咁google map睇都係zone1幾central嘅位呀 又有LSE campus 應該都貴 同埋zone1都要expect d人同治安會雜d
次次一講回流就話香港都好差乜乜乜
呢樣野大家都知
但香港有家人朋友 點都好過孤身一人

死者阿哥都係佢走左先知
如果佢係香港 屋企人點都留意到
及早介紹counsellor
有呢單新聞之前你咁講已經俾人屌左係5毛
乞乜撚 人講你又講
咁租前有無得見下flatmates 或起碼知人地age race gender
咪就係無問題,你問黎有咩用意?想表達咩?

而且上面係講緊喺2023年會有ccptoy 扮極端玩分化

一有英國生活依啲字就有班ccptoy 話「講英國壞話全部都係五毛」,依啲極端言論

咁你覆依句做乜春?
其實住brighton 得唔得
車程可以,暖啲,近海舒服
利申只旅行去過倫敦
食餐飯正常呀
交通費每日十鎊走唔甩
同埋車程更遠
可能更難見朋友
社交疏離會更辛苦
都更難搵part time幫補下
同埋一個人抑鬱到門都唔想出
仲搬去偏遠地區只會更唔開心
上多啲連登就會搵到
咪咁懶
睇性格同埋仲好睇個人體質
外國濕凍係凍過香港

感覺呢啲嘢,人人唔同。
唔否定人哋對天氣嘅討厭,但同樣亦覺啲人否定有人接受到做乜啫我唔好,你都唔可以好
佢擺到明係啦, 我個point由頭到尾都係你要生存乜都要做住先, 之後騎牛搵馬, 佢又話who fuck care我做過啲乜, 但聽見係加拿大做過倉就即刻起曬槓、癲撚咗追住嚟咬, 完全無視我喺澳洲擔擔抬抬嗰啲工

佢都係想話英國做倉全世界最辛苦, 我哋呢啲加拿大、澳洲撚望塵莫及, 乜嘢都輕鬆過英國人, 乜都唔使做unun腳就出糧

成件事on9到唔識講
最慘係呢d post一講自己擔憂
就會好多人屈毛
又開吹水大會
又話香港仲差乜乜
令到好多毒撚連網上傾訴都變得不可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞