27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
倫敦suburb最靚個區,中產家庭嚟講其中一個最desirable 嘅區。
我覺得香港人最大既問題係介意人地點諗
可能因為香港細 大家距離都好近
又或者大家鍾意比較
明明100個人有100種生活方式
但係只要有人比意見/說話就會覺得自己「唔岩」
群香港人又好 群外國人又好
其實都只係自己既選擇
根本無需為其他人負責
要面嘅可以返嚟唔同人講
你唔講其實都好難會知

淨係比啲真心關心你嘅人知就得
同埋有時個人壓力一大好易tunnel vision同無辦法思考
有d似日本受唔到壓力跳落軌既人一樣,如果理性諗,佢可以辭工(最多攸唔返會社員,但可能個人生活舒服左),但當下佢個心情影響左佢

呢個case其實個女仔應該係幾叻,但因為好焦慮,開始想像自己工作表現唔好比人炒之後afford唔到之類,而個焦慮又令佢諗唔到可以試下問屋企幫唔幫到少少/回流(認真,雖然我自己覺得中国香港好差,但返去差唔過要自殺),又或者係搵其他shared flat

而照新聞描述,佢亦無辦法同flatmate傾下計(畢竟其中一個更depress既原因就係個bathroom污,多少反映左同flatmate唔夾)

我自己好彩係有其他朋友移民,可以同佢地吹兩句,同埋住北部cost of living唔算高,但其實真係唔好話咩怕屋企人擔心,有野要同佢地傾下。同佢地傾/求助係家人擔心,唔傾爆煲係家人傷心(當然,除非你父母係好藍/好紅,本身就好憎你移民,咁都係搵其他fd啦)
連登講得出五萬去英國
現實係擺明未去過移民9up
佢咁既年紀同學歷應該去加拿大
代答,樓主5毛假新聞黎
BBC都可以俾共產黨收買,更可況係呢啲小報

利申,以上純粹猜測,不代表本人立場
畢咗業之後已經一直喺外國做嘢, 照計應該慣咗喺外國生個喎
we should all be taking Vitamin D during the winter months along with some other results on beta carotene, omegas, and multivitamins.

https://podcasts.google.com?feed=aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5jYXB0aXZhdGUuZm0vem9lX3NjaWVuY2VfYW5kX251dHJpdGlvbi8%3D&episode=MTA3OTI3YzEtNmRhMi00ODI2LTk1YmYtNzM2N2MxYTFjNWIy
我明你感受呀,例如好似今日咁樣出面啲冰厚度,行都行唔到街都出唔到真係好抑鬱㗎!
香港仲多!香港仲差! 香港冇咩?!
RIP
我好撚記得之前西歐住d鬼仔roomates 洗手盆碗碟放幾日先洗,地板痴哂幾層黑色灰塵都可以一個月先cleaning
同自己父母或者兄弟姊妹住都已經多問題啦
點會覺得同陌生人住會少問題

睇得love hina太多
都唔知係咪5毛

結冰慢慢行跟本無問題

明顯係你廢
人係有分階級 其實有錢過得好開心
你冇錢仲要想乜輕鬆?
cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞